Nedsat pris! Gud i klemme - skabelse, syndefald, forsoning Forstør
Kategorier / sektioner:

Gud i klemme - skabelse, syndefald, forsoning (Bog, Hæftet)

Af: Carsten Breengaard

Forlag: Kristeligt Dagblad
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 164
Dato for udgivelse: 14-10-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
ISBN-13: 9788774672739
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

149,95 kr

-25%

Vejl. pris: 199,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Vorherre i himlen er under beskydning fra sin egen menighed på jord, og luften er tyk af røg. Professorer og præster proklamerer frejdigt, at de ikke længere tror på Gud - og hvis de gør, så er det af den afmægtige, inkompetente slags. Opstandelse er for de umoderne, og Bibelens hovedperson er den følsomme Jesus, ikke den forsonende Kristus.

Men hvad er egentlig hoved og hale i de senere års debat om Gud, tro og opstandelse? Og er der mon en grænse for, hvor meget tidsånden kan få lov til at fjerne af den kristne tænkning, før der ikke mere er tale om kristendom?

Med skarp pen og stort udsyn tager dr.theol. Carsten Breengaard fat på debatten og påviser, at der ikke er meget nyt i opgøret med en almægtig Gud, men også, at opgøret afsporer kristendommen. Vorherre skal nok klare sig trods tvivlende præster, men hvad med os andre? Uden sprog for en tro, der tilsiger en skabende kraft bag verden, bliver menneskelivet overfladisk. Når vi står over for hinanden i eksistensens yderpunkter, kræves et sprog, der kan bære.
Carsten Breengaard (f. 1943) er dr.theol. og tidligere lektor i kristendomshistorie ved Københavns Universitet. Han er forfatter til en lang række artikler og bøger, bl.a. Muren om Israels hus (1982), Kristenforfølgelser og kristendom (1992) og Paradis-sekten - frelseshistorie og kristen identitet (2008).

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Gud i klemme - skabelse, syndefald, forsoning

Gud i klemme - skabelse, syndefald, forsoning