Nedsat pris! Guld og bedrag
Kategorier / sektioner:

Guld og bedrag (Hardback, Dansk)

Af: Henrik Denta

Forlag: Gads Forlag
Format: Hardback
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788712050490
Udgave: 1. (16-03-2015)
Oplag: 1. (16-03-2015)
Første udgivelsesår: 2015
Indbinding: Hardback
Originalsprog: Dansk

Status: Mangler pt.

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

I foråret 1939 besluttede den danske regering og Nationalbanken i dybeste hemmelighed at føre de samlede danske guldreserver, mere end 20 ton, ud af landet, så det ikke faldt i tyskernes hænder.

Det var en ualmindeligt risikabel operation, og hvis den var slået fejl kunne den havde fået helt uoverskuelige følger forDanmark.

Men planen lykkedes. Guldet blev bragt i sikkerhed; og da tyskerne i 1940 bankede på Nationalbankens døre for at spørge efter det danske guld, kunne direktør Bramsnæs høfligt oplyse tyskerne op, at der desværre ikke var noget!

Guld og bedrag er historien om de dramatiske dage, da beslutningen blev truffet. Den beskriver, hvem der vidste hvad,og hvordan selve den hemmelige operation fandt sted, hvordan guldet i nattens mulm og mørke blev hentet op fra bankenskældre, kørt med tog til Stockholm og Oslo for siden at blive udskibet fra Bergen til USA.

Bogens forfatter, Henrik Denta, har fra arkiver i ind- og udland fremdraget hidtil ukendte dokumenter og kan fortælle en noget anden historie om den danske regerings opfattelse af risikoen for et tysk angreb på Danmark, end hvad offentligheden fik at vide i slutningen af 1930’erne.

Det lyder som plottet i en Alistair MacLean-roman, men er et stykke overset Danmarkshistorie.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Guld og bedrag

Guld og bedrag