Gutenberg og Google: syv kapitler om tekst, sprog og medier
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Gutenberg og Google: syv kapitler om tekst, sprog og medier (Bog, Dansk)

Af: Henrik Poulsen

Forlag: Dansklærerforeningen
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779969957
Udgave: 1. (13-11-2017)
Oplag: 1. (13-11-2017)
Første udgivelsesår: 2017
Sideantal: 214
Fagredaktør: Lars Granild

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Gutenberg og Google er en mediegrundbog til danskfaget i de gymnasiale uddannelser. Bogen tager udgangspunkt i kritisk medieteori og arbejder med et bredt mediebegreb, der forener danskfagets tre perspektiver – litteratur, sprog og medier – i et samlet mediehistorisk perspektiv.

Gutenberg og Google betegner to medietidsaldre, der præger vores aktuelle skrift- og kommunikationskultur i med- og modspil med hinanden.

Bogen består af et rammeskabende introduktionskapitel og seks selvstændige temakapitler, hvilket gør den lige til at anvende i forløb i undervisningen. Temakapitlerne sætter fokus på forskellige sider af den mediekulturelle udvikling fra Gutenberg-galaksens trykte og elektroniske medier til Google-galaksens digitale medier. Kapitlerne undersøger forandringer i den medierede fortæller, selviagttagelse, virkelighedsopfattelse, journalistik, dokumentar og offentlige debat. 

Gutenberg og Google bringer tekst, sprog og medie i spil med hinanden. For tekster er støbt i et sprog og svøbt i et medie. De former og påvirker hinanden.

Anmeldelser (0)