Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Hån, spot og latterliggørelse: Egyptisk satire under Muhammed-krisen (Bog, Limryg, Dansk)

Af: Knud Bjarne Gjesing

Forlag: GPO forlag
Format: Limryg
Sprog: Dansk
Sideantal: 73
Dato for udgivelse: 8-12-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
ISBN-13: 9788791659119
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Levering : 5 - 10 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Det ældste billede, der kendes af den korsfæstede Jesus, er en karikatur - det såkaldte "spottekrucifiks". Karikaturen viser en person, der tilbedende rækker armen op mod den korsfæstede med æselhoved og blottet underliv. Den græske tekst lyder: »Alexaménos tilbeder sin gud.«
Billedet blev afdækket i 1857. Det er indridset som graffiti på en mur i den bygning på Palatinerhøjen i Rom, der antageligt har været den kejserlige gardes vagtstue. Åbenbart har én af soldaterne - denne Alexaménos - bekendt sig til kristendommen.
Trods karikaturens drillende eller forhånende hensigt må ´spottekrucifikset´ i dag forekomme den kristne at være et kært vidnesbyrd fra kristendommens første århundrede.
Muslimer tog anderledes voldsomt på sagen, da Jyllands-Posten i 2005 offentliggjorde tolv karikaturer af Muhammed. Der var dog også forsøg på at svare igen med satire. Bogen giver eksempler på egyptiske bladtegninger og indeholder desuden et essay om forholdet mellem ytringsfrihed og religionsfrihed af Knud Bjarne Gjesing.

Anmeldelser (0)