Nedsat pris! Håndværk og livsværk: Ejnar Pedersen - snedker Forstør
Kategorier / sektioner:

Håndværk og livsværk: Ejnar Pedersen - snedker (Bog, Hæftet)

Af: Samuel Rachlin

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 242
Dato for udgivelse: 3-4-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Medforfattere: Samuel Rachlin, Ejnar Pedersen
ISBN-13: 9788702144765
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Sven Reiner Johansen
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

290,45 kr

-17%

Vejl. pris: 349,95 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Møbelsnedkeren Ejnar Pedersen er en af de fremmeste repræsentanter for dansk møbelkunst. Som snedkermester i PP Møbler har han arbejdet sammen med Hans Jørgen Wegner, Poul Kjærholm, Finn Juhl, Nanna Ditzel og mange andre af de møbelarkitekter, der har grundfæstet Danmarks ry som førende inden for design.
Ejnar Pedersen har fortalt sin personlige historie til Samuel Rachlin: fra barndomsårene i Vejen, over tiden som lærling og svend på nogle af de bedste snedkerværksteder og helt frem, til han selv bliver snedkermester og grundlægger PP Møbler i Allerød. Det tætte forhold mellem designere og arkitekter på den ene side og producenter på den anden bliver afdækket i historierne om de modsætninger og opgør, der måtte opstå undervejs. Særlig vigtig fremstår Ejnar Pedersens beretning om, hvordan håndværkere og arkitekter arbejdede sammen, eksperimenterede sammen og udviklede møblerne i et intenst og frugtbart samspil mellem æstetik og håndværk.
Ejnar Pedersen har levet et helt liv. Han er møbelsnedker, men også far, ægtemand, kæreste. Han fortæller om sit lykkelige ægteskab med Kirsten, som han fik børnene Karen og Søren med, men som døde, da børnene blot var halvvoksne. Siden fik han 28 år sammen med Hanne Kjærholm, der delte hans indstilling til tilværelsen - både menneskeligt og fagligt.Håndværk og livsværk er en personlig fortælling og et fagligt testamente, der afdækker snedkerfagets historie og sætter fokus på de traditioner, der ligger til grund for kvaliteten i og betydningen af dansk håndværk.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Håndværk og livsværk: Ejnar Pedersen - snedker

Håndværk og livsværk: Ejnar Pedersen - snedker