Hæv stemmen Forstør
Kategorier / sektioner:

Hæv stemmen (Bog, Paperback)

Af: Søren Mau

Forlag: Nemo
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Serietitel: Tumultiserien
Sideantal: 92
Dato for udgivelse: 17-4-2015
Udgivelse: 1. udgave, 2015.
Nr. i serien: Bind: 1,
ISBN-13: 9788792880031
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Albert Scherfig
År for denne udgave: 2015
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

125,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Hæv stemmen! I hvilken det vises, at folketingsvalget er et ideologisk ritual, der opretholder et udemokratisk politisk system, og at det første skridt på vejen mod et demokratisk samfund er at lade være med at stemme.
Debattøren og filosoffen Søren Mau diskuterer i sin politisk-teoretiske den danske parlamentarismes stemmeafgivning, som han kalder et ideologisk ritual. Bogen er et indspark i debatten om, hvordan vi forholder os til det parlamentariske demokrati, og bliver ikke mindre relevant af, at der i år er folketingsvalg.
Fra forordet til bogen:
»Målet med denne bog er at overbevise dig om, at du ikke skal stemme til det kommende folketingsvalg. Grunden til, at jeg vil opfordre dig til dette, er at folketingsvalget i dag udgør en forhindring for udviklingen af et i sandhed demokratisk samfund. Det lyder måske lidt paradoksalt - for er stemmeafgivningen til Folketinget ikke netop den demokratiske handling par excellence? I denne bog vil jeg forsøge at vise, at den alt for udbredte forståelse af folketingsvalget som en afgørende demokratisk institution er forkert, og at valget i langt højere grad fungerer som et ideologisk ritual, der bidrager til at opretholde en udemokratisk samfundsorden. Lad os fra starten slå fast, hvad bogen handler om: det kommende folketingsvalg. Den handler altså ikke om alle folketingsvalg i fortiden og fremtiden, heller ikke om kommunalvalg eller valg til Europaparlamentet. Den handler ikke om valg i andre lande. Jeg er ikke imod valg som sådan, ligesom jeg heller ikke er imod parlamenter som sådan. Jeg tror faktisk ikke, at man overhovedet kan have en holdning til disse ting på et generelt plan - det ville være en abstrakt måde at danne sin holdning på. Den konkrete analyse af den konkrete situation må altid være udgangspunktet, når man tager stilling til, om man skal stemme til dette eller hint valg. Dette er netop, hvad denne bog er et forsøg på: at analysere den aktuelle politiske situation i Danmark, i det omfang og med den grad af detaljering, der kræves for at besvare spørgsmålet: skal jeg stemme til folketingsvalget?«
Bogen er første udgivelse i Forlaget Nemos Tumulti-serie. Tumulti er en platform for kritisk teori og politisk filosofi, der udfordrer rammerne for vores opfattelser af verden.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Hæv stemmen

Hæv stemmen