Nedsat pris! Han var med hele vejen
Kategorier / sektioner:

Han var med hele vejen (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Jens J. Nørby

Forlag: Kahrius
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 152
Dato for udgivelse: 1-11-2018
Udgivelse: 2018.
ISBN-13: 9788771532548
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Oplag: 1

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogens hovedperson hedder Jens Sørensen Nørby. Han blev født i Nordby på Fanø i 1868. Samme år blev loven om Esbjerg havn, som senere i hans liv kom til at spille en meget væsentlig rolle for ham, vedtaget i Rigsdagen. Indeværende udgivelsesår (2018) markerer således 150- året for disse to begivenheder. 
Femten år gammel stikker Jens til søs på en af øens stolte sejlskibe. Sammen med ham oplever vi det ekstremt hårde liv på søen, hvor han runder Kap Horn på sin første rejse. Ligeledes får vi et indblik i den store søstad Hamborg, der særlig i disse år har en enorm betydning for Fanø. Efter at have sejlet nogle år med dampskibe og taget sine nautiske eksaminer på Fanø navigationsskole avancerede Jens til kaptajn på dampskibet ”Alfa” af Esbjerg. 
I 1902 begynder et nyt kapitel i Jens´ liv, idet han bliver ansat som lods ved Esbjerg lodseri. Vi får nu et indgående kendskab til livet som lods, til lodseriets historie og til væksten og livet i den fremadstormende nybyggerby. 
Da 1. Verdenskrig bryder ud i 1914 bliver Jens involveret. Det indebærer, at vi får vi et spændende indblik i krigen og i Jens´ arbejde som minelods på Øresund og senere på Storebælt. Her lodsede han danske handelsskibe gennem de minespækkede farvande. 
Aldrig i verdenshistorien - hverken før eller siden - er der blevet gjort så mange fremskridt og forekommet en så drastisk udvikling inden for international skibsfart som i det halve århundrede, Jens sejlede på verdenshavene og i de indre danske farvande.
Med sin store kærlighed til havet og glødende interesse for alt det nye var han med hele vejen

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Han var med hele vejen

Han var med hele vejen