Nedsat pris! Hans Christian Ørsted - the Unity of Spirit and Nature
Dette produkt kan findes i disse emner sektioner og kategorier

Hans Christian Ørsted - the Unity of Spirit and Nature (Bog, Indbundet, Dansk)

Forfattere: Jens Olaf Pepke Pedersen, Cecilie M.K. Pedersen og Dorte Olesen

Forlag: Selskabet for Naturlærens Udbredelse
Format: Indbundet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788797204108
Udgave: 1. (31-03-2020)
Oplag: 1. (31-03-2020)
Første udgivelsesår: 202
Indbinding: Indbundet
Sideantal: 152
Originalsprog: Dansk

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Jubilæumsskriftet ”Hans Christian Ørsted – the Unity of Spirit and Nature” er det ene af i alt 12 signaturprojekter, som via det nationale formidlingsinitiativ ”HCØ2020” fejrer 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme. H. C. Ørsted var i sin samtid Danmarks førende naturvidenskabsmand og samtidig en af den danske guldalders ledende kulturpersonligheder, og bogen fortæller om de mange sider af Ørsteds virke.
Hans opdagelse revolutionerede den videnskabelige verden, men også hans indflydelse på dansk kultur var gennemgribende og vidtrækkende. Ørsted udviklede det danske sprog og indførte mange nye danske ord som for eksempel rumfang og ildsjæl.
I hans vennekreds var vigtige danske forfattere som Adam Oehlenschläger og H.C. Andersen, som fandt inspiration hos Ørsted. Desværre kender kun relativt få udlændinge til H.C. Ørsted og hans kulturelle og videnskabelige sider, hvorfor bogen er udgivet på engelsk.
Jubilæumsbogen indeholder en samling af artikler fra en række humanister og naturvidenskabsmænd – heraf mange med tilknytning til DTU - og indeholder historiske fotos og illustrationer.

Anmeldelser (0)