Nedsat pris! Harlekinledelse: Ledelse under radikale forandringer Forstør
Kategorier / sektioner:

Harlekinledelse: Ledelse under radikale forandringer (Bog, Hæftet)

Forlag: Gyldendal Business
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 305
Dato for udgivelse: 27-4-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Medforfattere: Bolette Christensen, Lars Goldschmidt, Hanne Sundin
ISBN-13: 9788702081824
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Søren Ditlefsen - Bogblokillustrator: Asbjørn Lydiksen
Fotograf: Asbjørn Lydiksen
Illustrationsangivelser: ill.
Ophavsangivelse: Bolette Christensen, Lars Goldschmidt, Hanne Sundin
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

271,25 kr

-22.5%

Vejl. pris: 350,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Kriser, globalisering, mangfoldighed, klimaforandringer og omlægning af energiproduktionen. Fremtiden byder på en sværm af hyppige radikale forandringer, og når omverdenen er turbulent og uforudsigelig, er det vanskeligere at bedrive ledelse. Men de radikale forandringer rummer også muligheden for at komme forandret og styrket ud på den anden side.
Hvordan? Det giver Bolette Christensen, Hanne Sundin og Lars Goldschmidt deres bud på i deres bog Harlekinledelse - Ledelse under radikale forandringer.
Bolette Christensen, direktør i Dansk Industri, Lars Goldschmidt adjungeret professor på DTU og CBS samt direktør i DI og Hanne M. Sundin, konsulent i DI Videnrådgiverne er hver for sig kendte for deres ekspertiser og sætter sig for første gang sammen i anledning af bogen og giver deres bud på nutidens og fremtidens ledelse. De ønsker med den nye bog at fokusere på de tre vigtigste aspekter, som ledere i danske virksomheder skal forholde sig til: Mangfoldighed: Rust din virksomhed til mangfoldighed inden for køn, etnicitet, uddannelsesbaggrund, seksualitet, holdninger. Følgeskab: Halvdelen af ledelsesrelationen er lederen. Den anden halvdel er medarbejderen - følgeskabet. Lederen kan gøre meget, men ikke ret meget alene. Derfor skal lederen skabe plads til medarbejdernes ansvarstagen og medledelse. Og de tre hovedværktøjer: Lean, robust og adræt. Lean kan bruges som effektiviseringsværktøj, Robust, som risikostyringsværktøj og Adræt, som omstillingsværktøj. De tre værktøjer kan anvendes samtidigt og i forskellige faser i forløbet gennem den radikale forandring.
Bogens titel Harlekinledelse opstod, fordi nutidens og fremtidens leder deler træk med Harlekinfiguren: Hun skal være robust og adræt, være refleksiv og tænke i mangfoldighed. Og hun forstår at skabe følgeskab og begejstring blandt medarbejderne. Harlekin danser på én gang alene og sammen med andre. Han er kraftfuld og adræt, men også en iagttagende og nysgerrig person. Han tænker i følelser og iscenesættelse og holder hele tiden øje med de andre.
Udover at forfatterne bruger deres egne erfaringer som hhv. ledere og medarbejdere under radikale forandringer rummer Harlekinledelse også interviews med fire markante topledere: Lars Munch fra JP/Politiken, Ingelise Boganson fra Alectia, Birgit W. Nørgaard indtil for nylig hos Carl Bro/Grontmij og Niels Højbjerg nu stadsdirektør i Århus tidligere leder af Fyns amt. Deres gennemgående citater giver ledelsesrefleksionerne i bogen kød og blod.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Harlekinledelse: Ledelse under radikale forandringer

Harlekinledelse: Ledelse under radikale forandringer