Forstør
Kategorier / sektioner:

Haunstrup: en landsby vokser op på heden (Bog, Hardback)

Af: Jens Kristian Kjeldgaard Lings

Forlag: Haunstrup Lokalhistoriske Museum
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 702
Dato for udgivelse: 30-11-1997
Udgivelse: 1. udgave, 1997.
ISBN-13: 9788798659402
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 1997
Første udgivelsesår: 1997
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

615,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen er udgivet i anledning af Haunstrups 100 år (1897-1997) og rummer en redegørelse for Haunstrups historie fra stenalderen til i dag.
Bogen er bygget op over et særdeles omfattende historisk kildemateriale, hvoraf relevante dele er gengivet. Kilderne, der især er fundet på Landsarkivet i Viborg, har f. eks. været skøde- og pantebrevsprotokollerne, alle optegnelser om Haunstrup i Snejbjerg Sogneråds forhandlingsprotokoller fra 1870-1970, Bispe- og præstearkivet og kirkebøgerne.
Bogen omhandler Haunstrup Hede og Mose, modergårdene og det daglige liv på dem (hedeopdyrkning, andet arbejde og den daglige kost), gårdenes udstykninger, vejenes dannelse og bygning af byens første huse. Desuden berettes om byens grundlæggere, de ældste slægter, handel og håndværk, møllen, mejeriet, skolen, kirken, missionshuset, Haunstrup Huset, foreningsliv og en mængde andre emner.
Hele bogen er spækket med små, stemningsskabende citater fra den klassiske danske litteratur. Desuden indeholder den tegninger, gengivelser af gamle dokumenter og 175 fotos. Afslutningsvis har den et personligt præget kapitel, som især består af stemningsbilleder fra Haunstrup i 1940´erne.
Oversigtsafdelingen rummer indholdsfortegnelse, forkortelsesliste, slægtstavler, tabeller, litteraturliste, et fyldigt personregister, et omfattende stikordsregister og en fuldstændig adresseoversigt, hvori man kan se den enkelte bopæls matrikeloprindelse, og hvem der har ejet den gennem tiderne.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Haunstrup: en landsby vokser op på heden

Haunstrup: en landsby vokser op på heden