Nedsat pris! Heksen fra Fjaltring: den sandfærdige beretning om en børnemishandling Forstør

Heksen fra Fjaltring: den sandfærdige beretning om en børnemishandling (Bog, Hæftet)

Af: Knud Jakobsen

Forlag: Mellemgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 84
Dato for udgivelse: 2-5-2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Redaktion: Anna Line Søgaard
ISBN-13: 9788793175587
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Bente Nordstjerne Petersen
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
112,50 kr
epub
72,20 kr

112,50 kr

-24.5%

Vejl. pris: 149,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Heksen fra Fjaltring er beretningen om Britta og hendes fire søskende, der bliver udsat for makaber mishandling, da deres mor dør, og deres far får en husholderske. De tre søstre holdes indespærret på loftet og ligger hver nat bundne i deres senge. De får dagligt slag og spark, spiser af ulækkert service og får aldrig noget at drikke. Mishandlingen går især ud over den lille Jytte, der blandt andet bliver forbrændt og hængt op i benene.
En tilfældig borger anmelder en dag mishandlingen til kriminalbetjent Mads Spanggaard, som tager affære. Husholdersken bliver fjernet, kommer for retten og bliver dømt, men som voksne er alle søskende stadig mærket af de år, hvor hun regerede i huset. Historien slutter med et kort blik på Brittas voksenliv. Hun ender som nordsøfisker i Thorsminde, hvor hun lever lykkeligt sammen med sin mand Kesse, men stadig må kæmpe for at holde den elendige barndom på afstand.
Uddrag af bogen:
»Vi var dødsens rædde. Vi listede og turde kun hviske til hinanden, men alligevel mente hun, at vi støjede, og inden længe fandt hun på noget nyt. Vi skulle bindes. Når vi om aftenen blev beordret i seng, bandt hun os på hænder og fødder. Hun gjorde det så brutalt som muligt. Hænderne blev bundet på ryggen med sejlgarn eller tøjstrimler, mens armene blev snøret sammen oven for albuerne, og især det sidste gjorde ondt. Albuerne blev snøret så kraftigt sammen, at underarmene lå parallelt mod hinanden, og det var ren tortur. Det var svært at finde en stilling, man kunne ligge i ret længe ad gangen, uden at hele kroppen smertede, og i virkeligheden var det ødelæggende. Den konstante sammensnøring af albuerne på ryggen medførte, at brystkassen blev deformeret, og at de nederste ribben kom til at stikke ud. Vi bærer alle sammen præg af det i dag, og især på Betty kan det tydeligt ses.«
Om forfatteren: Knud Jakobsen f. 1945 i Skagen. Student fra Frederikshavn Gymnasium og udannet journalist. Ansat i A-pressen fra 1965 til 1970 og i De Bergske Blade/Midtjyske Medier fra 1970 til 2012. Har skrevet bøgerne Gert Normann, 2012 og Danskeren bag bomben, 2013.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Heksen fra Fjaltring: den sandfærdige beretning om en børnemishandling

Heksen fra Fjaltring: den sandfærdige beretning om en børnemishandling