Nedsat pris! Helte og skurke Forstør
Kategorier / sektioner:

Helte og skurke (Bog, Hæftet)

Forlag: Aarhus Universitetsforlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Serietitel: Slagmark
Sideantal: 217
Dato for udgivelse: 18-6-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Nr. i serien: Bind: 65,
Redaktion: Carsten Fogh Nielsen, Carla Birgitte Nielsen
ISBN-13: 9788791041853
Produkt type: Bog
Bidragyder: Carsten Fogh Nielsen, Orrin Klapp, Kristoffer Schmidt, Stine Zink Kaasgaard, Anders Dræby Sørensen, Andreas Beck Holm, Rasmus Ugilt, Nicolai von Eggers
År for denne udgave: 2013
Originalsprog: Sproget kan ikke bestemmes
Udgave: 1
Oplag: 1

3 - 8 hverdage

121,80 kr

-13%

Vejl. pris: 140,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Siden hulemennesker for første gang samlede sig om bålet og begyndte at fortælle hinanden historier, har beretninger om guder og dæmoner, modige krigere og kujonagtige forrædere, (super)helte og (super)skurke været en væsentlig og integreret del af den menneskelige kultur.
SLAGMARK nr. 65: Helte og skurke undersøger, hvordan og på hvilke måder helte- og skurkeskikkelser opstår og udvikles, historiske og filosofiske fortolkninger af helte- og skurkebegreberne, samt nutidige case-studier af hvordan konkrete skurkeskikkelser optræder og anvendes i den offentlige og politiske debat.
Der åbnes med to oversatte artikler af den amerikanske sociolog Orrin Klapp, som analyserer hvorfor og hvordan helte- og skurkeskikkelser opstår, etableres og udvikler sig. Derefter gives der en præsentation af hhv. Ludvig Holbergs og Søren Kierkegaards syn på helte og skurke. Temasektionen sluttes af med to kritiske analyser, der undersøger dels den idehistoriske baggrund for etableringen af ´seriemorderen´ om en af nutidens fremmeste skurkeskikkelser, og dels de filosofiske forudsætninger for den moderne islamofobi.
Uden for tema præsenterer SLAGMARK denne gang et Intermezzo om den indflydelsesrige og omdiskuterede italienske filosof og idéhistoriker Giorgio Agamben.
SLAGMARK afsluttes som vanligt med en fyldig anmeldersektion, hvor nyere udgivelser med filosofisk og idéhistorisk relevans gives en kritisk omtale.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Helte og skurke

Helte og skurke