Hende der må dø: 6. bind (Bog, Paperback, Dansk)

Af: David Lagercrantz

Forlag: Modtryk
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788770073868
Udgave: 4. (26-05-2020)
Oplag: 1. (26-05-2020)
Første udgivelsesår: 2019
Serie: Millennium-serien
Indbinding: Paperback
Sideantal: 366
Originaltitel: Mannen som sökte sin skugga
Omslagsgrafiker: Henrik Koitzsch
Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt
Originalsprog: Svensk
Formater / udgaver

Levering : 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

“Først må man finde sandheden. Så tage hævn.” Lisbeth Salander      

Lisbeth Salander afsoner en kortere straf i kvindefængslet Flodberga. Hun gør alt for at holde sig fri af konflikterne mellem fangerne, men da en ung kvinde fra Bangladesh bliver mishandlet i sin celle, griber Lisbeth ind. Det betyder konflikt med Benito, en brutal livstidsfange med gode kontakter både inden for og uden for murene.  

Lisbeth får besøg i fængslet af Holger Palmgren, der har fået fat i dokumenter, som kaster nyt lys over hendes barndom. Hun beder Mikael Blomkvist om hjælp til nogle undersøgelser, og sporene leder dem til Leo Mannheimer, partner i Alfred Ögrens Kapitalfond.  

Hvordan hænger en velbeslået finansmands baggrund sammen med Lisbeths? Og hvordan skal Lisbeth håndtere den stadig alvorligere trussel fra Benito og hendes bande?     

MANDEN DER SØGTE SIN SKYGGE, femte bog i Millennium-serien, er en historie om statslige overgreb, æresrelaterede konflikter og de skygger fra barndommen, der stadig plager Lisbeth Salander.

”Lagercrantz demonstrerer nye store ambitioner for serien. ’Manden der søgte sin skygge’ intensiverer de mytologiske elementer fra Stieg Larssons univers … og løfter serien op på højde med Star Wars og Harry Potter.” Washington Post, USA     

"Fantastisk … Det er svært at forestille sig en fortsættelse mere tro mod det oprindelige univers end denne." The Wall Street Journal, USA 

”Medrivende, fængslende - gennemsyret med en nerve og en fremdrift, der ville gøre Larsson stolt.”  USA Today 

"Lagercrantz' fremragende andet bidrag til Stieg Larssons Millennium-serie er en kompliceret, fascinerende krimigåde." Publisher's  Weekly, USA 

”Med sin anden Millennium-krimi træder David Lagercrantz frem som forfatter i sin egen ret … Især to ting er Lagercrantz’ egne: Matematikken – Stieg Larsson opfandt Salanders matematiske begavelse, men Lagercrantz nyder godt af den. Og – først og fremmest – musikken, som findes i hans skrivemåde, en stadig fremadstræbende puls, hvis spændingshøjdepunkter kommer som paukeslag. Men også som tema i fortællingen, dens egentlige hemmelighed.” Dagens Nyheter, Sverige

"Lagercrantz leverer plot, der holder, velfortalt, i godt tempo med både action og indlevelse." Ekstra Bladet

Hende der må dø af David Lagercrantz - sidste og afsluttende bind i Millennium-serien, der blev påbegyndt af Stieg Larsson og afsluttes af David Lagercrantz.

Mikael Blomkvist bliver inddraget i efterforskningen, da en hjemløs mand findes død i Stockholm. I starten ligner det et almindeligt, ensomt og trist dødsfald, indtil retsmedicineren Fredrika Nyman finder Blomkvists telefonnummer på en seddel i den hjemløses lomme.
Mikael Blomkvist er tilbageholdende og gider egentlig ikke inddrages i efterforskningen. Det ændrer sig dog, da det viser sig, at den hjemløse mand flere gange har snakket om Sveriges forsvarsminister, Johannes Forsell.

Mikael forsøger at opsøge Lisbeth Salander, dog uden held. Hun er nemlig draget til Moskva for at tage det endelig opgør med sin fortid og med sin tvillingesøster Camilla.

Stieg Larsson nåede at skrive tre bøger i Millennium-serien før sin alt for tidlige død i 2004.
De tre bøger, Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden og Luftkastellet der blev sprængt, udkom alle på dansk efter Larssons død i henholdsvis 2005, 2006 og 2007.
I 2015 videreførte David Lagercrantz serien, da fjerde bind i serien, Det der ikke slår os ihjel, udkom. I 2017 kom efterfølgeren Manden der søgte sin skygge, og nu afsluttes Millennium- serien med sjette og sidste bind, Hende der må dø.

Anmeldelser (0)