Nedsat pris! Henrik har en hemmelighed Forstør
Kategorier / sektioner:

Henrik har en hemmelighed (Bog, Hardback)

Af: Kirsti Hansen Demény

Forlag: Turbine - Kriminalforsorgen
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 63
Dato for udgivelse: 9-6-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Oversætter: Kirsti Hansen Demény
Illustrator: Therese Holt
ISBN-13: 9788770902878
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Norsk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

226,70 kr

-1%

Vejl. pris: 229,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen Henrik har en hemmelighed er skrevet af Kirsti Hansen Demény. »Min erfaring er, at mange forældre vælger at holde det hemmeligt for børnene, når en af forældrene skal i fængsel,«  siger Hansen Demény. Det er et alvorligt valg at tage, mener hun. »Med denne bog ønsker jeg at belyse nogle temaer, som er vigtige for et barn som oplever, at enten mor eller far bliver sat i fængsel,« siger Hansen Demèny.
Det første store spørgsmål, som dukker op, er i følge forfatteren netop, om det skal holdes hemmeligt, at en af forældrene skal i fængsel. Det viser sig ofte at være umuligt at gennemføre. »Jeg mener, det er bedre , at barnet får det at vide fra forældrene selv, end at de finder ud af det på anden vis. Barnet har også brug for hjælp til at håndtere situationen med venner og kammerater, der finder ud af, at man har en far eller mor, der sidder i fængsel.«
I bogen får Henrik efter et stykke tid at vide, at faren sidder i fængsel. Han savner ham og får lov at besøge ham. Der er mange regler i fængslet, som Henrik synes, er underlige. Henrik tænker lidt på, om det mon er hans skyld, at faren sidder i fængsel. Måske skulle han hjælpe ham med at flygte?
Kirsti Hansen Demény har arbejdet som fængselsbetjent i Norge i ti år, og bogen er baseret på de oplevelser, hun har haft i kontakt med børn af indsatte. »Det kan være enormt skræmmende for et barn at komme på besøg i et fængsel. Heldigvis har Kriminalforsorgen fokus på at gøre barnets oplevelse så lidt skræmmende som mulig, men jeg synes fortsat, der er meget at udrette,« siger hun. 
I Danmark er udgivelsen blevet til i samarbejde med Kriminalforsorgen, som vil sørge for, at bogen bliver tilgængelig både som bog og lydbog i besøgsrummene i de danske fængsler. Børnene vil også få mulighed for at låne bogen med hjem. Det er et samarbejde, der glæder forfatterdebutanten: »Jeg håber, bogen vil betyde noget for de børn og unge, som har forældre eller andre nære familiemedlemmer i fængsel. Jeg mener også, at bogen vil være interessant for børn, som ikke har nogen erfaringer med fængsler. Jeg har aldrig mødt et barn, som ikke er optaget af, hvordan det ser ud ´inde i et fængsel´, og hvad der foregår.«
Bogen er illustreret af Therese Holt. Den danske udgivelse er støttet af Bikuben Fonden. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Henrik har en hemmelighed

Henrik har en hemmelighed