Nedsat pris! Henrik Ibsen Forstør
Kategorier / sektioner:

Henrik Ibsen (Bog, Hæftet)

Af: Georg Brandes

Forlag: Bechs Forlag - Viatone
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 124
Dato for udgivelse: 12-12-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788771831641
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsillustrator: Ragnvald Blix
Originaltitel: Henrik Ibsen
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
114,75 kr
epub
68,75 kr

114,75 kr

-23.5%

Vejl. pris: 150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Georg Brandes (1842-1927) var en dansk kritiker og litteraturforsker. Med sine forelæsninger på Københavns Universitet i 1871 indvarslede han det moderne gennembruds komme. Brandes var ydermere portrætkunstens mester med en eminent indføling i personlighed og miljø. Siden 1960´erne har Brandes fået en renæssance, også i udlandet, fordi han gjorde kritikken til en kunstart og forenede forskning og formidling.
Henrik Ibsen er et indlevende portræt af den norske forfatter med skarpe og originale analyser af hans værker baseret på et livslangt venskab og en righoldig brevveksling. Henrik Ibsen regnes ikke blot for en af det moderne gennembruds største forfattere, men er også den mest spillede dramatiker efter Shakespeare. Hans realistiske samtidsdramaer, der satte samfundsproblemer under debat, omfatter bl.a. Et dukkehjem, En folkefjende, Vildanden og Peer Gynt. Som portrættør formår Georg Brandes at skildre Ibsens forfatterskab med en bemærkelsesværdig detaljerigdom. Henrik Ibsen er et forfatterportræt delt op i tre ´indtryk´ skrevet med 16 års mellemrum. I disse indtryk går Brandes ikke blot i dybden med Ibsens kunstneriske person, men ligeledes med Ibsens dramaer, karakterer og digte samt modtagelsen af hans værker verden over.  
"Den biografiske læsning er klassisk Brandes. Han indlæser samtiden, sætter forfatteren i forbindelse hermed og derpå ser han på teksten." - Jesper Beinov, Berlingske

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Henrik Ibsen

Henrik Ibsen