Henrik Pontoppidan: portræt af forfatteren og forfatterskabet
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Henrik Pontoppidan: portræt af forfatteren og forfatterskabet (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Thorkild Borup Jensen

Forlag: Dansklærerforeningen
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788779965706
Udgave: 1. (16-04-2012)
Oplag: 1. (16-04-2012)
Første udgivelsesår: 2012
Serie: En kanonforfatter
Indbinding: Paperback
Sideantal: 72
Tegnet af: Anne-Marie Steen Petersen
Originalsprog: Dansk

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen Henrik Pontoppidan – en kanonforfattergiver i ord og billeder både et forfatter- og et forfatterskabsportræt og er den næstsidste i Dansklærerforeningens kanonserie, der præsenterer de 14 forfattere fra Undervisningsministeriets kanonliste
Bogen indledes med en beskrivelse af forfatterskabet og dets omfattende (og stadigt reviderende) tilblivelsesproces – Pontoppidan tog livtag med sig selv og var hele livet undervejs og bestræbte sig konstant på at afklare sit jeg, sine holdninger og sin produktion. I bogens andet kapitel beskrives det hyppige sammenstød mellem vreden og kærligheden i Pontoppidans tekster, et sammenstød, der ofte skildres som et opgør mellem mand og kvinde. I næstsidste kapitel behandles Pontoppidans tre store engagerede samfunds- og samtidsromaner: Lykke Per, Det forjættede Land og De dødes Rige. I sidste kapitel behandles fællestræk inden for det store og brogede forfatterskab, og Pontoppidans indflydelse på en lang række yngre digtere påvises.
Bogens kapitler kan tages op hver for sig og i selvvalgt rækkefølge. Henrik Pontoppidan – en kanonforfatter indgår serien Kanonforfattere, der præsenterer alle 14 kanonforfattere.

Anmeldelser (0)