Nedsat pris! Her hvor jeg ringer fra: 34 noveller Forstør
Kategorier / sektioner:

Her hvor jeg ringer fra: 34 noveller (Bog, Indbundet)

Af: Raymond Carver

Forlag: Gyldendal
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 436
Dato for udgivelse: 24-11-2010
Udgivelse: 1. udgave, 2010.
Oversætter: Johannes Riis
ISBN-13: 9788702094435
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Ida Balslev-Olesen
Forord: Klaus Rifbjerg
Originaltitel: What We Talk About When We Talk About Love
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2010
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 2

2 - 5 hverdage

236,20 kr

-21%

Vejl. pris: 299,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Raymond Carver (1938-1988) har haft kolossal indflydelse på amerikansk litteratur i de seneste årtier: Han videreførte traditionen fra Hemingway og pustede nyt liv i den amerikanske short story - og lagde aldrig skjul på, at han vidste, hvad han talte om, når han talte om alkoholisme, arbejdsløshed, vold, skilsmisse, opbrud og almindelig deroute. En række af Carvers noveller blev i 1993 filmatiseret af Robert Altman under titlen Short Cuts.
Sidste efterår udkom Carol Sklendickas store biografi om Carver, som gav fornyet interesse for forfatterskabet - og aktualiserede debatten om den indflydelse, Carvers redaktør, Gordon Lish, havde på den endelige form på Carvers noveller. Næste år udkommer i øvrigt Beginners på Gyldendal, den oprindelige udgave af en af Carvers mest kendte samlinger, What We Talk About when We Talk About Love.
Carvers noveller handler tit om mennesker, der lever på de yderste ressourcer, tit på flugt fra svigt og ulykke i fortiden, med problemer med alkohol, med hemmeligheder, med truslen om nye ulykker hængende over hovedet, en fornemmelse, der kun kan dulmes med stimulanser, hvis virkning alt for nemt kan tage magten fra personerne.
Carver skildrer dem med en nøgternhed, der ikke kan lade nogen læser kold. Man trækkes tæt ind på livet af dem, man deler deres frygt, og ved sjældne lejligheder glæder man sig sammen med dem, når der endelig sker et gennembrud og de møder et medmenneske i tillid og forståelse. Det føles som en befrielse.
 
Hvad vi taler om, når vi taler om kærlighed
er en samlet udgave af alle de Carver-noveller, der hidtil er oversat til dansk, nemlig samlingen af samme navn fra 1985, Nærhed og andre historier fra 1989 og En alvorlig samtale og andre noveller fra 2000.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Her hvor jeg ringer fra: 34 noveller

Her hvor jeg ringer fra: 34 noveller