Nedsat pris! Hinkesten og Helgoland: en interviewfortælling om kvinder der var klassekammerater på Øresundsvejens Skole i 1950 erne Forstør
Kategorier / sektioner:

Hinkesten og Helgoland: en interviewfortælling om kvinder der var klassekammerater på Øresundsvejens Skole i 1950 erne (Bog, Paperback)

Af: Anne-Grete Nicolaisen

Forlag: Skriveforlaget
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 149
Dato for udgivelse: 20-9-2012
Udgivelse: 1. udgave, 2012.
ISBN-13: 9788792888341
Produkt type: Bog
Fotograf: Jannie Vestergaard
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farve)
År for denne udgave: 2012
Første udgivelsesår: 2012
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

148,55 kr

-17%

Vejl. pris: 179,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

»Erik er sig sit ansvar bevidst«, sagde Anne-Gretes mor, da Erik giftede sig med hendes datter i 1964. De to unge ventede barn sammen.


Hinkesten og Helgoland er en beretning om 15 kvinders liv. Fra første skoledag i en pigeklasse med over 30 elever på Øresundsvejens Skole i Sundby på Amagerbro i 1952 - og frem til i dag, 60 år efter. Samtidig er det en bog, der spejler kvindernes historier i samfundet, som det så ud dengang.


Kvinderne er alle født omkring 2. verdenskrigs afslutning. De er vokset op i små lejligheder i et arbejderkvarter, og sammen gik de i pigeklasse på en københavnsk kommuneskole. 1950'erne formede de små piger til husmødre, men de skulle komme til at agere i et samfund ulig det, de var opdraget til. De var unge i 1960'erne og før p-pillen og den fri abort. De fik tidligt mand og børn. Og arbejde var der nok af.


Et halvt århundrede efter, kvinderne forlod skolen, mødes de og finder ud af, at selv om de ikke har haft kontakt siden begyndelsen af 1960'ene, har deres liv formet sig ret ens og skæbnebestemt.


I Hinkesten og Helgoland fortæller Anne-Grete Nicolaisen sin egen historie - og i interview med sine klassekammerater gengiver hun deres.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Hinkesten og Helgoland: en interviewfortælling om kvinder der var klassekammerater på Øresundsvejens Skole i 1950 erne

Hinkesten og Helgoland: en interviewfortælling om kvinder der var klassekammerater på Øresundsvejens Skole i 1950 erne