Nedsat pris! Historiefortællerens egen historie: en landsbydrengs dag- og natbog
Kategorier / sektioner:

Historiefortællerens egen historie: en landsbydrengs dag- og natbog (Bog, Hardback, Dansk)

Af: Bjarne Bekker

Forlag: Bekker
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 351
Dato for udgivelse: 27-11-2017
Udgivelse: 2017.
Redaktion: Bjarne Bekker
ISBN-13: 9788788876413
Produkt type: Bog
Bidragyder: Anna Torp Kvasjord
Fotograf: Bjarne Bekker, Jørgen Flemming
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Kommentator: Lise Bekker
Tegner: Leo Thiel, Irene Carlsen
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Dansk
Oplag: 1

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

»Historiefortællerens egen historie« er en munter beretning om et halvt århundrede som journalist, forfatter og eventmager. Bogens undertitel fortæller, hvor Bjarne Bekker vil hen med sin egen historie: »En landsbydrengs dag- og natbog«. Men de alvorlige toner mangler ikke i kapitlerne om opvæksten under Anden Verdenskrig og Koreakrigen. Her oplevede forfatteren bagsiden af et klassedelt landsbysamfund, hvor mange profiterede på krigene mens andre ikke havde æg til saltet.
Bjarne Bekker var reporter og provinsredaktør, da Billed-Bladets oplag toppede med 433.000 eksemplarer. I februar fortæller forfatteren i en serie på DR-TV om det kontante og barske liv i ugepressens storhedstid i 70’erne. Her – og i bogen – afsløres det, hvilke historier, han senere i livet fortrød - og undskyldte overfor ofrene. Og så er der dén artikel, han nægtede at aflevere til trykning for at skåne cirkusprinsessen Diana Benneweis. De 40 år gamle manuskriptark blev gemt, men har fået god plads i erindringsbogen. Her afsløres det, hvordan en fattig familie adopterede Diana fra et børnehjem på Fyn - men blev tvunget til at levere Manfred Benneweis’ uønskede barn tilbage til Cirkusfamilien.
I dag fortæller Diana åbent om livet som adoptivbarn. Men hun mødte aldrig sin anden far, kartoffelsanker Svend Aage Jensen fra Dronninglund. Han og konen mødtes med Manfreds mor, Irene Benneweis, på Københavns Hovedbanegård og afleverede det uønskede barn. »Vi blev lovet udgifterne dækket, men fik ikke én krone. Til gengæld har vi i vore hjerter mindet om den dag, vi rejste til København og så vores »Lille Tøs« som cirkusprinsesse…«.
Det er Bjarne Bekkers bog nummer 50. Som klummeskribent – primært med 300 lystige fortællinger og mere end 250 foredrag – er han et kendt ansigt i forenings-Danmark. Men han kendes også fra maritime bøger om FultonSkipperen, Flying Enterprise og Sømand af Kogtved. Lokalhistoriske bøger om originaler, humor og det lystige liv i de fynske købstæder, er genoptrykt i flere oplag.

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
11-12-2017

Historiefortællerens egen historie

Du kan læse en anmeldelse på www.bogvægten.dk

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Historiefortællerens egen historie: en landsbydrengs dag- og natbog

Historiefortællerens egen historie: en landsbydrengs dag- og natbog