Nedsat pris! Hjertebånd kan briste: en skæbnefortælling Forstør
Kategorier / sektioner:

Hjertebånd kan briste: en skæbnefortælling (Bog, Paperback)

Af: Villi John Petersen

Forlag: BoD
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 260
Dato for udgivelse: 8-3-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788771455335
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

164,35 kr

-17%

Vejl. pris: 198,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I året 1618 bliver Detlef Thøgersen født i Møgeltønder. Det er også det år, hvor 30-årskrigen bryder ud i Mellemeuropa.  I 1626, da Detlef fylder 8 år, går kong Christian 4. med sin hær ind i kampen i Nordtyskland. Her er landsknægten Mikkel med i slaget ved Lützen. Krigen, den danske konges skæbnesvangre nederlag og de kejserlige troppers efterfølgende besættelse og udplyndring af Jylland danner sammen med Vadehavsegnens storslåede, men også voldsomme natur baggrund for romanens handling.
 

I denne brydningstid med krigens rædsler, religiøse spændinger, hvor heksebrændinger hører til dagens orden, vokser Detlef op.  Rundt om ham møder vi hans far, fæstebonden Thøger, moderen Maren og bedsteforældrene Hansigne og oldermand Peter Thøgersen.  Der er også den kønne, selvstændige Kathrine, hvis skæbne flettes sammen med Mikkels i en kærlighedshistorie mellem to ukuelige mennesker, der på hver sin måde må bære krigens hårde konsekvenser som en tung bagage. De hvirvles rundt i verden; men Kathrine viser sig at være en utrolig dygtig iværksætter, og med støtte fra Mikkel får hun efterhånden oprettet en betydelig handelsvirksomhed. Men tidens fordomme og almindelig menneskelig grådighed lurer overalt. 

 

Hjertebånd kan briste er en historisk roman om mennesker udsat for naturens vælde og magthaveres grusomhed; men først og fremmest en kollektiv skæbnefortælling med mere almene motiver, som magt, afmagt, kærlighed, stræben og menneskets ubændige evne og vilje til på den tids barske vilkår at klare sig igennem lidelser, sorg og afsavn.  

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
24-04-2013

Jens Henneberg i Nordjyske Stiftstidende:

Glimrende
ROMAN
Villi John Petersen: "Hjertebånd kan briste" ******
Romanen er henlagt til det sønderjyske i første halvdel af det 17. århundrede., nærmere bestemt fra 1618 til 1639.
Der nedersachsiske-danske del af 30-årskrigen, "Kej-serkrigen" kaldet, er i gang og følges op af Christian den Fjerdes nederlag til general Tilly i slaget ved Lutter am Barenberg.
Fiaskoen medførte, at Danmark for alvor blev inddra¬get i 30-årskrigen og huseret af de tyske lejesoldater, landsknægtene, hvoraf en del oven i købet var danske.
Med krigen rumlende i baggrunden reagerer den loka¬le befolkning i Møgeltønder og omegn ved at gardere sig mod de landsknægte, der hærgende og plyndrende dra¬ger ind over landet.
Bogen igennem følger man enkeltpersoner fra miljøet i byen på deres dramatiske færden i og uden for byen.
Her er de unge og frembrusende, der må sande, at de ældre og mere erfarne når længere med deres forhand-lingsteknik over for for eksempel beboerne på slottet.
Her er gamle mellemværender, som skal afgøres, og her er i bogens slutning lagt op til den fortsættelse, der skal gøre romanen til det første bind i en trilogi.
Der ligger gedigne historiske og miljømæssige forstudi-er bag denne bog, som indeholder en masse tidskolorit i form af blandt andet afstraffelsesmetoder, levevis og samværsformer……

…….en glimrende historisk roman med nogle historiske personer i centrum og en række fiktive perso¬ner i mindre eller større roller.
Jens Henneberg
kultur@nordjyske.dk■ Villi John Petersen: "Hjertebånd kan briste"
260 sider, 198 kr., BoD-forlaget.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Hjertebånd kan briste: en skæbnefortælling

Hjertebånd kan briste: en skæbnefortælling