Højskolesangbogen i dansk
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Højskolesangbogen i dansk (Bog, Dansk)

Af: Mette Møller Jørgensen

Forlag: Dansklærerforeningens Forlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788772110042
Udgave: 1. (12-11-2018)
Oplag: 1. (12-11-2018)
Første udgivelsesår: 2018
Sideantal: 144
Fagredaktør: Lars Granild

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

HØJSKOLESANGBOGEN I DANSK fejrer Højskolesangbogen som litterær antologi med dansk lyrik fra den allerøverste hylde. Bogen viser forskellige veje gennem Højskolesangbogen – fra skarptskårne tematiske periodelæsninger til kapitler med forfatterskabs- eller genrefokus. Herudover giver bogen inspirerende bud på fagligt samspil med samfundsfag og musik, ligesom de tematisk-historiske afsnit er oplagte til dansk-historie-forløbet og arbejdet med DHO. 

Kapitlerne rummer et væld af arbejdsopgaver og bud på videre arbejde og krydser på sin vej en del kanonforfattere af. De digte og noder, der arbejdes med, indgår alle i bogen, således den er lige til at gå til. Bogen er forsynet med en righoldig billedside, der visuelt understreger og udbygger pointer og indbyder til komparativ analyse.

Der opfordres i bogen til at synge så meget som muligt af den danske sangskat og diskutere, hvordan vi kan tale om dannelse i den forbindelse. For det særlige ved lyrikken i Højskolesangbogen er netop, at den er del af et levende folkeligt og kulturelt fællesskab. Som forfatteren Merete Pryds Helle udtrykker det: “Jeg føler min egen identitet ved at synge sangene”.

Anmeldelser (0)