Nedsat pris! Høstkarl i himlen Forstør
Kategorier / sektioner:

Høstkarl i himlen

Af: Edward Hoem

Forlag: Hovedland
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Dato for udgivelse: 30-8-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Oversætter: Steen Piper
ISBN-13: 9788770705981
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Norsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

213,25 kr

-21%

Vejl. pris: 269,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I tidsrummet 2014-2017 udgav det norske forlag Oktober Edvard Hoems store slægts- og udvandrersaga. Nu udkommer første bind Høstkarl i himlen på dansk d. 30. August.
Knut Hansen Nesje er forfatterens oldefar, og romanen begynder en sommerdag i 1874. Vi er i Molde ved fjorden, langt oppe i Norge. Nesje er høstkarl på en stor gård og har en søn. Hans kone døde to år tidligere.
Romanen starter på Nesjes 36 års fødselsdag – den dag møder han sin nye kone Serianna.
Nesje og Serianna bliver på de fire tønder skrånende land, mens næsten alle andre af familiens medlemmer, svogre, brødre og børn emigrerer til Amerika. Hvor vi følger dem i deres forsøg på at fravriste de lunefulde prærieegne et liv i Midt-vesten. Men i Molde følger vi Nesje og Serianna, deres liv og anfægtelser, hvor Vorherre spiller en hovedrolle, og hvor Kielland og Ibsen dukker op og har biroller i det store spil.
”Bøger bliver til, når mennesker hjælper hinanden med at fortælle historier om et liv, andre har levet.” Det er Edvard Hoems poetik -  i markant modsætning til tidens jeg-jeg-mig-mit kultur.
En sammenligning med Mobergs Udvandrerne og med Laura Ingalls Wilder falder naturligt. Næste bind har titlen Din bror på prærien.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Høstkarl i himlen

Høstkarl i himlen