Nedsat pris! Hvem er jeg: narcissisme og personlighed i det senmoderne samfund Forstør
Kategorier / sektioner:

Hvem er jeg: narcissisme og personlighed i det senmoderne samfund (Bog, Hæftet)

Af: Lars Lundmann Jensen

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 192
Dato for udgivelse: 27-10-2006
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
ISBN-13: 9788778873859
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2006
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 3

2 - 5 hverdage

234,05 kr

-13%

Vejl. pris: 269,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

At vores kultur er narcissistisk, er efterhånden blevet en kliché, der, selv om narcissismebegrebet ikke længere er højeste mode, accepteres som en selvfølgelighed af mange. Hvem er jeg, hvad er mine mål og ønsker i livet, og hvordan spejler og forholder omverdenen sig til min personlighed? er spørgsmål, der direkte eller indirekte fungerer som ledetråde for mange liv. Når svarene på disse spørgsmål ikke synes enkle og ligetil, er det oplagt at søge anerkendelse og bekræftelse hos andre. Men bogen peger på, at den identitet, der søges bekræftet, er en identitet, der ikke findes som noget i den enkeltes psyke eller som en stabil og fast forankret enhed.
Begrebet narcissisme var på mode i 80´erne. I dag gøres der ikke så mange iagttagelser af individ og samfund i en narcissistisk forståelsesramme. Det skyldes ifølge nærværende bog ikke, at begrebet ikke længere er relevant - tværtimod! Bogens formål er derfor at reaktualisere begrebet ved at lave en ny teori, der på den ene side er personlighedspsykologisk, idet den konstruerer en ny personlighedsteori, og på den anden side er socialpsykologisk, idet den via en række eksempler begriber det samfund, der gør denne nye personlighedsforståelse nødvendig.
Selv om narcissisme grundlæggende er et psykoanalytisk fænomen, så lægges narcissisme i under en konstruktionistisk fortolkningsramme. Hermed åbnes der for nye muligheder i narcissismebegrebet. Frem for at sige ´sådan er det!´ bruges den konstruktionistiske tilgang snarere til at sige ´sådan kan det iagttages´.

Hvem er jeg
diskuterer bl.a. forskelle på begreber som individualisme, egoisme og egocentrisme, og bruger det nye narcissismebegreb som udgangspunkt for at reflektere over forhold som kernefamiliens nedtur, autoritetsløsheden, markedets (arbejds- såvel som forbrugsmarkedet) ændrede betydning for identitetsdannelsen, autoriteternes fald og forestillingen om at være sin egen lykkes smed.
Lars Lundmann Jensen er cand.psych. fra Københavns Universitet og arbejder bl.a. som praktiserende psykolog. Han er tilknyttet Institut for Psykologi, Københavns Universitet som eksaminator, og medlem af censorkorpset på de lægevidenskabelige uddannelser. Forfatteren beskæftiger sig med såvel kliniske som erhvervspsykologiske problemstillinger.

Anmeldelser fra kunder

Bedømmelse 
11-11-2006

Denne bog, har virkelig rykket ved mine opfattelser omkring videnskab og psykologi. Den konstruerer en ny personlighedsteori med udgangspunkt i det såkaldte senmoderne samfund. Det er en bog der både bevæger og beriger læseren, og er absolut anbefalelsesværdig, for dem der er åbne overfor ny og inspirerende tænkning om det moderne individ og samfund. Den sætter spørgsmålstegn ved vores gængse opfattelse af hvad det vil sige at være menneske - deraf spørgsmålet: hvem er jeg?

Bogen indeholder dels en gennemgang af de klassiske narcissismeteorier, for derefter at generere en ny teori om narcissisme og dermed også om personligheden, for til sidst at anvende denne teori i en samfundssammenhæng. Herudover bevæger den sig på to niveauer: et videnskabsteoretisk niveau, hvor vores normale forståelse af videnskab, og daglidags sandheder løbende kritiseres; og et rent indholdsmæssigt niveau, der er uhyre interessant - for så vidt man synes samfundstænkning er interessant.

Skriv en anmeldelse!

Skriv en anmeldelse

Hvem er jeg: narcissisme og personlighed i det senmoderne samfund

Hvem er jeg: narcissisme og personlighed i det senmoderne samfund