Hvem er kat - hvem er mus: kriminalroman Forstør

Hvem er kat - hvem er mus: kriminalroman (Bog, Indbundet)

Af: Patricia Highsmith

Forlag: Rosenkilde Bahnhof
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 292
Dato for udgivelse: 17-8-2011
Udgivelse: 2. udgave, 2011.
Oversætter: Valsø Holm
ISBN-13: 9788792503831
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Imperiet
Originaltitel: A suspension of mercy
År for denne udgave: 2011
Første udgivelsesår: 1967
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

110,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Den midaldrende amerikanske forfatter Sidney Bartleby er sammen med sin unge engelske kone Alicia strandet i en landsby i Suffolk i et mere eller mindre kærlighedsløst ægteskab. Alicia er meget væk, og i hendes fravær begynder Sidney - for at få inspiration til sine krimier - at fantasere og skrive om det perfekte mord, hvor han myrder Alicia og skjuler liget.
I Sidneys øjne er der kun tale om en uskyldig leg, men da Alicia ikke vender tilbage får hele affæren pludselig et ubehageligt virkeligt præg. I takt med at venner og familie bliver stadigt mere nervøse, og at politiet underrettes, bliver det klart, at spørgsmålet er, hvem der leger med hvem?
Hvem er kat - hvem er mus er Patricia Highsmiths psykologiske thriller fra 1965. Forlaget Rosenkilde & Bahnhof har tidligere udgivet Highsmiths anmelderroste debutroman Farligt møde, spændingsromanen Januar har to ansigter samt den populære serie i fem bind om mestersvindleren Tom Ripley. Patricia Highsmith (1921-1995), amerikansk forfatter der med sine dybdegående psykologiske portrætter samt unikke flair for at opbygge spænding spiller en markant rolle i kriminalromanens udvikling.
Patricia Highsmith blev født i Texas, men flyttede i 1960´erne til Europa, hvor hun boede indtil sin død. Hendes romaner kan læses dels som en kritik af amerikansk mentalitet og samfund, dels som bredere eksistentialistiske vidnesbyrd med særligt blik for det kontrastfyldte i den menneskelige natur, og helt enkelt som fundamentalt spændende kriminalromaner.  

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Hvem er kat - hvem er mus: kriminalroman

Hvem er kat - hvem er mus: kriminalroman