Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Hvem sidder der bag skærmen: Fortabelse og frelse i en digital tid (Bog, Hæftet)

Af: Bent Meier Sørensen

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 250
Dato for udgivelse: 30-10-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
ISBN-13: 9788774673866
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Ikke udkommet, kan forudbestilles (30-10-2018)

Forventes på lager: 30-10-2018

193,70 kr

-22.5%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Professor Bent Meier Sørensen har kastet sig ud i et atypisk forsøg: Som mangeårig forsker og underviser ved Copenhagen Business School kunne han for et par år siden konstatere, at det ikke længere var en selvfølge, at de studerende deltog aktivt i undervisningen.
Alt for ofte vandt facebook og Google kampen om de unge menneskers opmærksomhed. Bogens forfatter indgik derfor en kontrakt med sine studerende: tilbage til pen og papir, computer og iPad ingen adgang i lokalet.
Resultatet: Kvaliteten af undervisningen steg eksplosivt, og det samme gjorde de studerendes eksamenskarakterer, fordi de havde fundet ro til at forstå komplekse problemstillinger.
Hvad betyder det for vores kroppe og hjerner, at vi har vænnet os til konstante afbrydelser, fordi vi går på sociale medier midt i en anden aktivitet? Hvad betyder det for forholdet børn og forældre imellem, når vi ikke længere har øjenkontakt, men taler hen over skærmene? Psykologer kan fortælle om en ny formfor utroskab: Når skærmen bliver tredjepart i et forhold … 
"Hvem sidder der bag skærmen?" er en kritisk og polemisk bog om vores brug og misbrug af skærme i alle livets vigtigsteforhold: barndom, skole, uddannelse, arbejde, parforhold og familieliv. 
Når skærmen er slukket, mærker man pludselig, at man er et ensomt og afgrænset individ. For at vokse som menneske må man nu stille sig selv fundamentale spørgsmål som: Hvad betyder virkelig noget i mit liv? Hvilke værdier skal præge mine børns opvækst? Hvilke fysiske fællesskaber vil jeg indgå i? Hvad skal binde os sammen som samfund?
"Hvem sidder der bag skærmen?" er et engageret opråb om at trække stikket noget mere og oftere, så vi husker at tænke stort. Det er ikke nok med mere mindfulness og terapi eller at lære at sige nej og stå fast. Ifølge forfatteren skal vi igen lære at fordybe os i skabende arbejde, hente næring og inspiration i viden, gennem fysisk arbejde, i naturen og kunsten. For ganske enkelt at vokse som mennesker, kultur og samfund.
Bent Meier Sørensen (født 1967) er cand.psych. og professor i organisationsfilosofi ved Copenhagen Business School samt klummeskribent ved Kristeligt Dagblad.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Hvem sidder der bag skærmen: Fortabelse og frelse i en digital tid

Hvem sidder der bag skærmen: Fortabelse og frelse i en digital tid