Nedsat pris! Hvordan udvikler beskæftigelsen sig i Danmark?: En analyse af forskellige befolkningsgruppers deltagelse på arbejdsmarkedet
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Hvordan udvikler beskæftigelsen sig i Danmark?: En analyse af forskellige befolkningsgruppers deltagelse på arbejdsmarkedet (Bog, Dansk)

Af: Jan Rose Skaksen

Forlag: Syddansk Universitetsforlag
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788740832389
Udgave: 1. (21-06-2019)
Oplag: 1. (21-06-2019)
Første udgivelsesår: 2019
Sideantal: 200

Levering : 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Danmark har en internationalt set høj arbejdsmarkedsdeltagelse blandt både kvinder og mænd. Den høje beskæftigelse er da også vigtig for sikringen af fremtidens velfærdssamfund. Det, at alle grupper i samfundet ligger højt målt på andelen i beskæftigelse, er tilsvarende en af forudsætningerne for det lige samfund.

I bogen analyserer førende økonomer, hvordan beskæftigelsen har udviklet sig for forskellige grupper i en tid med store forandringer. Aldrig har befolkningen været så veluddannet. Men stærke tendenser kan true den høje beskæftigelse. Befolkningens etniske sammensætning har ændret sig, og der er blevet flere unge og flere ældre. Som en lille, åben økonomi er Danmark desuden på godt og ondt særligt eksponeret for globaliseringen og den hurtige udvikling af teknologien.

Bogens tema udspringer af et ønske i ROCKWOOL Fonden om også i fremtiden at sikre et økonomisk og socialt bæredygtigt velfærdssamfund. Ambitionen er at skabe et klarere billede af, hvad der påvirker udviklingen i de danske beskæftigelsesfrekvenser, og hvad potentialet er i forhold til at øge beskæftigelsen gennem politiske initiativer. Vægten er lagt på strukturelle ændringer, men også den aktuelle konjunkturpåvirkning inddrages i analysen.

Anmeldelser (0)