Nedsat pris! I kveld blev der banket paa helvedes port: Fynske digtere skriver påskedigte Forstør
Kategorier / sektioner:

I kveld blev der banket paa helvedes port: Fynske digtere skriver påskedigte (Bog, Hæftet)

Forlag: Ravnerock
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 99
Dato for udgivelse: 15-8-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
Illustrator: Per Nielsen
Redaktion: Bjarne Kim Pedersen, Per Nielsen
ISBN-13: 9788793272194
Produkt type: Bog
Bidragyder: Leif Achton-Lynegaard, Anette Karine Banke, Lena Krogh Bertram, Cindy Lynn Brown, Sonja Kjærgaard Christinsen, Ib Ivar Dahl, Poul G. Exner, Birgit Filskov, Martin Jensen, Finn Jeppesen, Mikael Josephsen, Simon Kabel, Maria Kjær-Madsen, Paul Grønbech Knuds
Diverse ophavsangivelser: Skuespiller: Leif Achton-Lynegaard m.fl.
Fotograf: Per Nielsen
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

130,50 kr

-13%

Vejl. pris: 150,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Poesiens dag

 

I 1999 indstiftede UNESCO World Poetry Day – Verdens Poesidag. Datoen er den 21. marts. Formålet med dagen er at udbrede kendskabet til lokale og internationale digtere samt sætte fokus på poesien som genre. Poesiens dag blev afholdt for første gang i 1999, og hvert år siden da er dagen blevet markeret på verdensplan af mange forskellige organisationer og institutioner.
Fynske Forfattere, der er en undergruppe under Dansk Forfatterforening, har i samarbejde med Odense Bibliotekerne gennem de senere år markeret dagen på forskellig vis.

I 2016 er temaet passionsdigte, fordi Poesiens dag falder i påskeugen. Dagen fejres traditionen tro med digtoplæsning på Hovedbiblioteket i Odense.

Igen i år udgiver Fynske Forfattere en antologi med fynske digtere i forbindelse med fejringen. Det er faktisk tredje gang, det sker, så disse antologier kan godt gå hen og blive et samlerobjekt i litterære kredse. Temaet for årets udgivelse er meget naturligt påskedigte eller passionsdigte, som det også kaldes. Da påsken er den kristne kirkes vigtigst højtid, faldt det lige for at lave et samarbejde med biskoppen over Fyens Stift omkring formidlingen af påskedigtene ud i de fynske sogne. Antologiens titel "I Kveld blev der banket paa Helvedes Port" er hentet fra en af Grundtvigs påskesalmer. I antologien giver Per Olsen endnu en gang en veloplagt, lærerig og underholdende litteraturhistorisk oversigt over påskedigtningens udvikling fra tidligere tider til i dag. Herefter følger 29 fynske digteres bud på påskedigte. Temaet er formidlet frit og ucensureret, og redaktionen påtager sig ikke ansvar for den enkelte skribents tolkninger, holdninger, valg af stavnemåder eller grammatisk tegnsætning. Bogen rummer en fynsk digterisk mangfoldighed, der sagtens kan få julen til at vare lige til påske.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

I kveld blev der banket paa helvedes port: Fynske digtere skriver påskedigte

I kveld blev der banket paa helvedes port: Fynske digtere skriver påskedigte