Nedsat pris! I poesiens støbeform: europæiske sonetter på dansk Forstør
Kategorier / sektioner:

I poesiens støbeform: europæiske sonetter på dansk (Bog, Hæftet)

Af: Holger Scheibel

Forlag: Eget forlag
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 220
Dato for udgivelse: 13-7-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788793382510
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

216,65 kr

-13%

Vejl. pris: 249,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Denne bog er et oplysningsarbejde og et debatindlæg i en endnu ikkeeksisterende diskussion. Spørgsmålet rejses: Hvordan bør udenlandsk lyrik i bundne former (med faste rimstillinger og ensartet strofebygning) gengives på dansk? Bogens svar er enkelt: Digtene skal af flere grunde optræde i nøjagtig samme form som den fremmedsprogede original.   
Det hævdes dels, at det er alt for svært at gøre, dels at man ikke kan ramme det komplicerede indhold tilstrækkelig præcist. Imod disse indvendinger har bogen forfatter Holger Scheibel valgt at demonstrere, at det absolut kan lade sig gøre. Der er oversat i alt 50 sonetter fra henholdsvis italiensk (Petrarca), engelsk (Shakespeare), spansk (Quevedo), fransk (Baudelaire) og tysk (Rilke). På dansk kan de her læses i præcis det samme formelle udstyr og helt tæt på den oprindelige indholdsmængde. Derfor er original og oversættelse trykt over for hinanden på samme opslag.   
Bogen har desuden et indledende kapitel om sonettens historie gennem knap 800 år, afsluttet med et afsnit om danske sonetdigtere. Derefter følger det mere teoretiske kapitel om de krav man bør stille til lyrikoversættelse. Efter sonetterne vises et mindre udvalg af logbogsnotater, om den fremgangsmåde Scheibel har benyttet. 

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

I poesiens støbeform: europæiske sonetter på dansk

I poesiens støbeform: europæiske sonetter på dansk