Nedsat pris! ICF - international klassifikation af funktionsevne, funktionsevnenedsættelse og helbredstilstand Forstør
Kategorier / sektioner:

ICF - international klassifikation af funktionsevne, funktionsevnenedsættelse og helbredstilstand (Bog, Hæftet)

Forlag: Munksgaard Danmark - Verdenssundhedsorganisationen
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 287
Dato for udgivelse: 22-10-2003
Udgivelse: 1. udgave, 2003.
Oversætter: Tóra Dahl, Gunnar Schiøler
Redaktion: Gunnar Schiøler, Tóra Dahl
ISBN-13: 9788762805057
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Imperiet
Originaltitel: International classification of functioning, disability and health
År for denne udgave: 2003
Første udgivelsesår: 2003
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 6

2 - 5 hverdage

317,55 kr

-13%

Vejl. pris: 365,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I erkendelse af at den i 1980 udgivne International Classification of Impairments, Disabilities, and Handicaps aldrig kom til at dække de behov, som findes for registrering af funktionsevnenedsættelser og deres betydning, besluttede WHO i 1993 at påbegynde et revisionsarbejde, som skulle føre til en mere egnet og bredere anvendelig klassifikation.
Et stort antal eksperter og flere internationale møder og konferencer, hvori også Sundhedsstyrelsen har deltaget, førte til, at man i 2001 kunne publicere International Classification of Functioning, Disability and Health. Det er denne klassifikation som hermed foreligger på dansk med titlen International Klassifikation af Funktionsevne, Funktionsevnenedsættelse og Helbredstilstand (ICF), og som således bliver til rådighed for alle, der inden for social- og sundhedssektoren beskæftiger sig med personer med forbigående eller varige funktionsevnenedsættelser samt analyse og forskning på dette område.
Anvendelsesmulighederne er mange og indskrænker sig ikke blot til den traditionelle afgrænsning af begrebet handicap. Da klassifikationen ikke klassificerer personer med funktionsevnenedsættelse, men en lang række områder, hvor funktionsevnenedsættelser kan vise sig, vil den kunne anvendes på alle personer. Det betyder, at man ikke blot kan anvende den til beskrivelse af stationære funktionsevnenedsættelser, men også af en hver form for funktionsevnenedsættelse og forløbet over tid. Det kan fx være som et værktøj til at følge resultaterne af en behandling eller genoptræning samt som et standardiseret sprog til kommunikation mellem behandlere og sektorer.
Vejledning til klassifikationens anvendelse findes i bilagene. Disse angiver hoved-principperne i dens anvendelse, men da der er tale om en helt ny type klassifikation, er alle dens muligheder endnu ikke afprøvet. Imidlertid er der omfattende undersøgelser og forskellige kliniske projekter i gang både her i landet og internationalt. Resultaterne heraf vil blive publiceret i de kommende år, og erfaringerne vil blive inddraget i Sundhedsstyrelsens vejledninger til forskellige brugere.
Det nordiske klassifikationscenter i Uppsala forventes desuden i begyndelsen af 2004 at udsende en detaljeret vejledning, som også vil komme på dansk. Indtil videre vil det ikke være obligatorisk at indberette data registreret med ICF. Mange projekter er allerede i gang for at afprøve de muligheder, klassifikationen tilbyder, og Sundhedsstyrelsen vil opfordre til at flere bliver sat i gang. Også mulighederne for at supplere diagnoser i journalerne med relevante registreringer af funktionsniveau bør afprøves og udvikles. Først når der foreligger et bredere erfaringsgrundlag, vil landsdækkende analyser og statistikker kunne komme på tale.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

ICF - international klassifikation af funktionsevne, funktionsevnenedsættelse og helbredstilstand

ICF - international klassifikation af funktionsevne, funktionsevnenedsættelse og helbredstilstand