Nedsat pris! Immunologi og transfusionsmedicin Forstør
Kategorier / sektioner:

Immunologi og transfusionsmedicin (Bog, Hæftet)

Forlag: Munksgaard
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 258
Dato for udgivelse: 30-9-2010
Udgivelse: 3. udgave, 2010.
Redaktion: Margit Andreasen, Mette Juul Bojsen-Møller, Oluf Nielsen
Medforfattere: Ellen Taaning, Astrid Nørgaard, Gitte Holm Glaas
ISBN-13: 9788717040748
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Ophavsangivelse: Ellen Taaning, Astrid Nørgaard, Gitte Holm Glaas
Tegner: Birgitte Lerche
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 1999
Originalsprog: Dansk
Udgave: 3
Oplag: 2

Mangler pt.

304,50 kr

-13%

Vejl. pris: 350,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Immunologi og transfusionsmedicin er en stærkt revideret og opdateret udgave af den tidligere "Transfusionsmedicin og intravenøs væsketerapi", bl.a. med helt nye kapitler om immunologi, som kan danne basis for forståelse af immunologiske sygdomme og immunologiske reaktioner ved transfusion og transplantation. Endvidere lægges der i denne udgave stor vægt på principper vedr. blodtypebestemmelse og forligelighedsundersøgelse, de sikkerhedsmæssige forholdsregler i forbindelse med patientidentifikation ved transfusionsbehandling samt viden om de forskellige blodkomponenter og indikatorer for deres anvendelse, transfusionskomplikationer og deres behandling.


Bogen er delt op i fire dele. Første del er et historisk tilbageblik inden for såvel immunologi som transfusionsmedicin samt en beskrivelse af blodets liv og normale funktioner.


I anden del er der fokus på immunologien i teori og praksis. Her beskrives både de normale immunologiske reaktioner, og når immunsystemet svigter. Immunologiske undersøgelser, teknikker samt behandlingsprincipper indgår også i denne del samt kapitler om immundefekt og transplantation.


Den tredje del lægger vægt på transfusionsmedicin med beskrivelse af blodets gang fra donor til patient og de forskellige transfusionskomplikationer. Desuden rummer tredje del et kapitel om specielle transfusionsmedicinske forhold i forbindelse med graviditet, fødsel og det nyfødte barn. Som noget nyt er der tilkommet to kapitler, der omhandler henholdsvis blodovervågning og smitteopsporing i forbindelse med transfusionsoverførte sygdomme og biobanker.


Fjerde og sidste del beskriver anlæggelse, pleje og behandling af såvel perifere intravenøse katetre som centrale venøse katetre.


Bogen er skrevet af to speciallæger i klinisk immunologi, overlæge, dr.med. Ellen Taaning og overlæge, ph.d. Astrid Nørgaard, samt klinisk afdelingssygeplejerske Gitte Holm Glaas.


Den primære målgruppe er sygeplejestuderende og færdiguddannede sygeplejersker, men bogen vil også med fordel kunne anvendes i andre mellemlange videregående sundhedsuddannelser. Det er forfatternes hensigt, at bogen både kan læses som en lærebog fra ende til anden og anvendes som opslagsværk for læseren med en specifik interesse inden for immunologi eller transfusionsmedicin.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Immunologi og transfusionsmedicin

Immunologi og transfusionsmedicin