Imperialismens metamorfoser Forstør
Kategorier / sektioner:

Imperialismens metamorfoser (Bog, Paperback)

Af: Lars U. Thomsen

Forlag: Populi
Format: Paperback
Sprog: Dansk
Sideantal: 134
Dato for udgivelse: 1-10-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
ISBN-13: 9788799494361
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

5 - 10 hverdage

258,15 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Imperialismens metamorfoser beskriver, hvordan Danmark ikke længere er en selvstændig nation i Grundlovens forstand, men en afhængig og underordnet nation. Denne udvikling har taget fart med vores EU-medlemskab og den vil accelerere yderligere, i takt med at de nationale og demokratiske institutioner udhules. Bogen beskriver hvordan denne proces har taget yderligere fart med kontrarevolutionens start i 1989.
Bogen viser hvordan vi i stigende grad bliver påvirket af imperialismens interesser på alle samfundslivets områder, kulturelt, økonomisk og politisk. Danmark styres i dag ikke efter befolkningens behov, men efter hvad der gavner de store koncerner og finanskapitalen. Det er imperialismens målsætning at lamme arbejderbevægelsen faglige og politiske aktivitet. 
Bogen drager en parallel til besættelsestiden - og hvordan den medførte afskaffelsen af strejkeretten og dyrtidsreguleringen. Danmark er i dag ikke besat af fremmede tropper, men effekten er den samme. De store kapitalinteresser som stod bag 1930´ernes fascisme og som udløste Den Anden Verdenskrig, er de samme interesser som står bag EU og som gennemfører demonteringen af sociale og demokratiske rettigheder.
Bogens titel er inspireret af Ovid Metamorfoser og forsidebillede er et udsnit af renæssance-maleren Guido Renis Giganternes fald.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Imperialismens metamorfoser

Imperialismens metamorfoser