Nedsat pris! Indbydelse til vovehalsene: roman Forstør
Kategorier / sektioner:

Indbydelse til vovehalsene: roman (Bog, Hæftet)

Af: Dorothee Elmiger

Forlag: Gladiator
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 144
Dato for udgivelse: 15-6-2017
Udgivelse: 1. udgave, 2017.
Oversætter: Selma Rosenfeldt-Olsen
ISBN-13: 9788793128668
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Thomas Joakim Winther - Omslagsillustrator: Zven Balslev
Originaltitel: Einladung an die Waghalsigen
År for denne udgave: 2017
Originalsprog: Tysk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

175,20 kr

-23.5%

Vejl. pris: 229,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Schweiziske Dorothee Elmigers roman Indbydelse til vovehalsene er sat i triste omgivelser: et smuldrende kulminedistrikt, hvor der er store revner i jordoverfladen, og alt emmer af forladthed og ødelæggelse. En brand brød for årtier tilbage ud i minegangene under jorden, og branden brænder videre som en slags forbandelse.


Vi hører om de få huse, der er blevet stående i det øde land, og om deres beboere. Søstrene Margarete og Fritzi Stein er døtre af chefpolitiinspektør H. Stein og bor oven over politistationen. Deres mor er stukket af, og deres far er som de andre politibetjente: et magtliderligt fjols og lige så lidt villig til at erkende, at hans verden er ved at falde fra hinanden, som han er parat til ændre noget. Eller at besvare søstrenes mange spørgsmål for den sags skyld. De må søge svarene selv. Margarete og Fritzi tager på en ekspedition for at finde en flod, de mener kan forklare dem deres historie. De har en plan om at kalde unge mennesker fra hele verden sammen ved denne flod.


Forehavendet  i bogen er aktivistisk; det spørger HVORDAN FINDER VI HINANDEN? Indbydelse til vovehalsene er Dorothee Elmigers bud på et skrækindjagende fremtidsscenarie. Den er fra 2010 men er alarmerende aktuel i forhold til situationen i USA og den fattige, vrede, hvide befolkning i sydstaterne, der valgte Donald Trump til præsident, fordi han lovede dem at få en ellers afdød kulmineindustri tilbage på benene igen.


Dorothee Elmiger er født i 1985 og Indbydelse til vovehalsene er hendes debutroman. Den blev blandt andet honoreret med Kelag-Prisen ved Ingeborg Bachmann-festivalen samme år, som den udkom. Dorothee Elmiger har ikke tidligere været oversat til dansk.


Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Indbydelse til vovehalsene: roman

Indbydelse til vovehalsene: roman