Nedsat pris! Indien: den nye stormagt Forstør
Kategorier / sektioner:

Indien: den nye stormagt (Bog, Limryg)

Forlag: Columbus
Format: Limryg
Sprog: Flere sprog
Sideantal: 304
Dato for udgivelse: 1. kvartal 2014
Udgivelse: 1. udgave, 2014.
Medforfattere: Jacob Graves Sørensen, Tom Sig Jessen
ISBN-13: 9788779702202
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill. i farver
Ophavsangivelse: Jacob Graves Sørensen, Tom Sig Jessen
År for denne udgave: 2014
Første udgivelsesår: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 2

3 - 8 hverdage

271,40 kr

-17%

Vejl. pris: 327,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

En studieretningsbog til engelsk og samfundsfag
Bogen fokuserer på det moderne Indiens sociale, økonomiske og politiske forhold, set fra både en engelskfaglig og en samfundsfaglig vinkel. De to fag optræder ligeværdigt i bogen, og den kan derfor benyttes både fagfagligt i hvert af de to fag på A- og B-niveau, og i flerfaglige forløb på studieretninger med engelsk og samfundsfag, hvor den kan anvendes til toning af studieretningen. Herudover kan den også bruges i forbindelse med AT-forløb, studierejser og større skriftlige opgaver som SRO og SRP. I flerfaglige forløb kan historielæreren let kobles på, hvis han selv vil supplere med lidt kildemateriale.
Bogen er inddelt i følgende seks kapitler:
Kapitel 1: Indiens historie: Fra Indus-kultur til ny stormagt.
Kapitel 2: Det politiske system i Indien: Verdens største demokrati.
Kapitel 3: Indiens vækstøkonomi.
Kapitel 4: Sociale skillelinjer i Indien.
Chapter 5: Language, literature and popular culture (kapitlet er skrevet på engelsk).
Kapitel 6: Indiens udenrigspolitik.
Den engelskfaglige vinkel: Til hvert kapitel er der knyttet en række engelsksprogede tekster inden for både fiktion og nonfiktion, der tager udgangspunkt i kapitlets temaer og centrale problemstillinger, således at engelskfagets kerneområder som tekstanalyse og emnelæsning sættes i spil. Hver tekst suppleres med en kort indledning, pre- og post-reading-øvelser, spørgsmål til analyse og perspektivering samt forslag til sproglige øvelser, relevante links, skriftligt arbejde samt tværfaglig vinkel i forhold til samfundsfag. Endelig er kapitlet om sprog, litteratur og populærkultur som nævnt skrevet på engelsk, og det kan derfor bruges som introduktion til den britiske arv og kolonitidens betydning for det moderne Indien med særligt henblik på det engelske sprog, engelsk-indisk litteratur og kulturelle fænomener som cricket og Bollywood-film.
Den samfundsfaglige vinkel: Her kommer bogen hele vejen rundt om det moderne Indien med teorier, begreber og empiri inden for samfundsfags fire discipliner. Der er lagt særlig vægt på den pædagogiske fremstilling med masser af modeller, figurer og tabeller.
I kapitel 2 behandles Indiens politiske system, herunder de mange politiske partier og interessegrupper, medierne og problemerne med korruption og bureaukrati. I kapitel 3 fokuseres der på Indiens forsigtige globaliseringsstrategi og status som vækstøkonomi. Hvordan ligger Indien mht. til opfyldelse af de samfundsøkonomiske mål? Er Indien en økonomisk elefant eller tiger? Kapitel 4 handler om kastesystemet, de rivaliserende religioner, uligheden og den dybe fattigdom, de mangelfulde uddannelses- og sundhedssystemer samt om pige- og kvindeliv, der ikke er nogen dans på roser. I kapitel 6 behandles Indiens placering i det sydasiatiske sikkerhedskompleks, de udenrigsøkonomiske mål, klimapolitikken, ambitionerne i FN, BRIKS-samarbejdet mv.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Indien: den nye stormagt

Indien: den nye stormagt