Nedsat pris! Introduktion til den motiverende samtale Forstør

Introduktion til den motiverende samtale (Bog, Hæftet)

Af: Carl Erik Mabeck

Forlag: Munksgaard Danmark
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 103
Dato for udgivelse: 16-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2006.
ISBN-13: 9788762805965
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Mette & Eric Mourier
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2006
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 5

På eget lager, 1 - 2 hverdage

1 enhed på eget lager

Levering inden jul: OK

143,55 kr

-13%

Vejl. pris: 165,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Mange aktuelle helbredsproblemer er relateret til vaner og livsstil, og i stedet for medikamentel behandling, er det oplagt at forsøge at hjælpe patienter med denne type problemer til at ændre vaner og livsstil. Det er imidlertid svært at få andre til at ændre adfærd.
Behandleren kan ikke lave om på patienten - det kan kun patienten selv. Behandlerens rolle er i stedet at motivere patienten til forandring, og Den motiverende samtale er et værktøj, der kan bruges i den forbindelse. Metoden er ikke en mirakelkur men et rationelt tilbud i situationer, hvor behandleren ikke kommer igennem med traditionelle former for rådgivning og vejledning.
Carl Erik Mabecks fremstilling baserer sig på Carl Rogers´ teorier om Client-centred Therapy og på William Miller & Steven Rollnicks koncept Motivational Interviewing. Mabeck lægger dog speciel vægt på vigtigheden af non-direktiv vejledning. Det vil sige, at behandleren som udgangspunkt respekterer, at patienten er eksperten i sit eget liv, og at vedkommende selv må tage ansvaret for sine beslutninger.
Den motiverende samtale er en konkret metode til alle, der arbejder forebyggende med patienter. Med de praktiserende lægers rolle i forebyggelsesarbejdet, er bogen og teknikken oplagt til brug i almen praksis, ligesom fx sygeplejersker og diætister med fordel kan inddrage metoden i deres kontakt med patienterne.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Introduktion til den motiverende samtale

Introduktion til den motiverende samtale