Nedsat pris! Introduktion til koncernregnskaber
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Introduktion til koncernregnskaber (Bog, Hæftet, Dansk)

Af: Peder Fredslund Møller

Forlag: Gjellerup
Format: Hæftet
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788713050987
Udgave: 14. (15-07-2019)
Oplag: 1. (15-07-2019)
Første udgivelsesår: 2012
Indbinding: Hæftet
Sideantal: 232
Originalsprog: Dansk
Formater / udgaver
260,10 kr
217,30 kr

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Bogen redegør for principperne for konsolidering, dvs. udarbejdelse af et koncernregnskab.


 Fremstillingen er hovedsagelig baseret på ét gennemgående taleksempel, som indeholder alle hovedelementer, der indgår i konsolideringen af det typiske koncernregnskab. Det forklares og vises trin for trin, hvordan en modervirksomheds og en dattervirksomheds individuelle årsregnskaber skal sammenlægges og korrigeres, så der fremkommer et koncernregnskab.

På det samme eksempel illustreres, hvordan man i modervirksomhedens eget regnskab kan indarbejde centrale dele af det færdige koncernregnskabs opgørelser ved den metode, der kaldes indre-værdis-metode eller equity-metoden. En anden variant af denne metode skal anvendes af virksomheder, som besidder betydelige ejerandele i ikke-dattervirksomheder – såkaldt associerede virksomheder. Denne variant af equity-metoden illustreres også ved hjælp af samme taleksempel.


 Fremstillingen er baseret på alle de gældende danske bestemmelser om koncernregnskaber og om værdiansættelse af aktier i dattervirksomheder og associerede virksomheder: bestemmelserne i årsregnskabsloven, som skal følges af ikke-børsnoterede virksomheder, og bestemmelserne i de internationale regnskabsstandarder, som de børsnoterede virksomheder skal anvende i deres årsregnskaber. 


Valutaomregning ved konsolidering behandles også. De to omregningsmetoder, der kræves anvendt i hver sin situation, beskrives, og metodernes forskelligartede teknik og konsekvenser illustreres ved hjælp af et fælles taleksempel.


Anmeldelser (0)