Nedsat pris! Islændingesagaerne. Bd 4: Gisles saga; Kormaks saga; Sagaen om Bjørn, helten fra Hiddal; Gunløg Slangetunges saga, Halfreds saga (bind 4) Forstør
Kategorier / sektioner:

Islændingesagaerne. Bd 4: Gisles saga; Kormaks saga; Sagaen om Bjørn, helten fra Hiddal; Gunløg Slangetunges saga, Halfreds saga (bind 4) (Bog, Hæftet)

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 320
Dato for udgivelse: 29-6-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Nr. i serien: Bind: bind 4,
Oversætter: Rolf Stavnem, Annette Lassen, Helle Degnbol
ISBN-13: 9788702264005
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Mark Airs
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Islandsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

191,20 kr

-23.5%

Vejl. pris: 249,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I 2014 udkom for første gang de 40 islandske sagaer nyoversat til dansk i et fembinds pragtværk på Saga Forlag, Islændingesagaerne: Samtlige sagaer og niogfyrre totter. Nu udgiver Gyldendal efter aftale med Saga Forlag et udvalgaf de nyoversatte sagaer i en serie moderne og prisvenlige bøger. Hvert bind er forsynet med forord, kort og register. Islændingesagaerne er uden sidestykke i verdenslitteraturen og spiller en vigtig rolle som kilde til de gamle nordboers historie. Det er stort anlagte fortællinger med stærke persontegninger om livet blandt frie bønder på Island i vikingetiden i perioden fra ca. år 930 til år 1030. De fleste islændingesagaer følger en ung helts rejse til Norge, Danmark, Sverige, England, Irland eller steder endnu længere væk. Serien er på pt seks bind. De tre første udkommer 1. september 2017. De to næste følger i 2018, og sjette bind er klar på et endnu ikke fastlagt tidspunkt. Alle sagaerne i dette bind tilhører den undergruppe af islændingesagaer, som kaldes skjaldesagaer. Skjalden er en særlig mennesketype i sagaerne. Gisles saga foregår i Vestfjordene, kredser om den fredløse helt Gisle, som også er skjald, men som er konsekvent og trofast over sin familie og kone.Kormaks saga  Hovedpersonen Kormak er en elskovssyg og utilpasset ung mand med et rodet kærlighedsliv. Sagaen om Bjørn, helten fra Hiddal handler om skjalden Bjørn og hans livslange ulykkelige kærlighed. Gunløg Slangetunges saga indledes med en drøm, der forudsiger de tragiske hændelser, og handler om den unge, iltre og fremadstormende skjald, Gunløg med den giftige tunge, der forlover sig med Helga den Skønne, samme dag han drager udenlands. Halfreds saga – han er uregerlig og dameglad, forelsker sig tidligt i pigen Kulfinna, men ønsker ikke at gifte sig med hende, da hendes far beder ham om det, hvorfor faren skaffer hende et andet giftermål. Halfred sendes til Norge, hvor han kommer i Olav Trygvessøns tjeneste.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Islændingesagaerne. Bd 4: Gisles saga; Kormaks saga; Sagaen om Bjørn, helten fra Hiddal; Gunløg Slangetunges saga, Halfreds saga (bind 4)

Islændingesagaerne. Bd 4: Gisles saga; Kormaks saga; Sagaen om Bjørn, helten fra Hiddal; Gunløg Slangetunges saga, Halfreds saga (bind 4)