Nedsat pris! Istedgade: porten til Vesterbro Forstør
Kategorier / sektioner:

Istedgade: porten til Vesterbro (Bog, Hardback)

Af: Hanne Fabricius

Forlag: Tyra
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 312
Dato for udgivelse: 30-10-2014
Udgivelse: 2. udgave, 2014.
Redaktion: Poul Henrik Westh
ISBN-13: 9788799774401
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Lykke Ingeborg Mitchell
Forord: Peder Bundgaard
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2014
Originalsprog: Dansk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

267,70 kr

-23.5%

Vejl. pris: 349,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Istedgade er ikke en hvilken som helst storbygade i Danmark. For alle kender Istedgade, og alle har en holdning til gaden, der er berømt og berygtet fra Gedser til Skagen og fra Blåvands Huk til Gudhjem.
Gennem tiden har Istedgade afspejlet et mini-Danmark, placeret i hovedstaden og med alle befolkningsgrupper repræsenteret. I takt med samfundets udvikling har Istedgade ændret sig og er fulgt med tiden. Gaden spejler både glæden og gruen i det danske samfund og er som en levende organisme i bestandig forandring. Her ser vi de samfundsforhold, byudviklinger, strømninger i tiden og kulturhistoriske fænomener, som findes overalt i det danske samfund og i enhver dansk provinsby.
Bogen fortæller om gadens udvikling lige fra etableringen af pesthuset på Vester Fælled i 1665 og hovedbanegården uden for voldene i 1847 over Ellehammers værksted og senere besættelsestiden med det berømte slogan ´Istedgade overgi´r sig aldrig´.  Vi møder artisterne, de prostituerede, lommetyvene og lurendrejerne, slagterne, forlystelserne og de ganske almindelige vesterbroere, der voksede op i kvarteret.
Men bogens nuancerede billede fortæller også om fremdriften i området, om cafeerne, digterne og alle de farverige mennesker, der alle dage har holdt til i deres yndlingskvarter.
Bogen er gennemillustreret i farver.
Hanne Fabricius er arkæolog og forfatter. Hun har arbejdet på Københavns Museum, undervist på universitetet og har skrevet en række bøger om Københavns middelalder og renæssance samt børnebøger. Hun afholder jævnligt foredrag og byvandringer om kendte og ukendte dele af byen.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Istedgade: porten til Vesterbro

Istedgade: porten til Vesterbro