Nedsat pris! Jan Toftlund: Flagermussang og sjælemedicin Forstør
Kategorier / sektioner:

Jan Toftlund: Flagermussang og sjælemedicin (Bog, Hardback)

Af: Jan Toftlund

Forlag: Ehrhorn Hummerston
Format: Hardback
Sprog: Dansk
Sideantal: 599
Dato for udgivelse: 8-2-2013
Udgivelse: 1. udgave, 2013.
Redaktion: Erhorn Hummerston
Medforfattere: Ehrhorn Hummerston, Claus Lex
ISBN-13: 9788792559241
Produkt type: Bog
Bidragyder: Erhorn Hummerston
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Ehrhorn Hummerston
Forord: Rasmus Toftlund
Fotograf: Ehrhorn Hummerston
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
Originaltitel: Jan Toftlund - Flagermussang og sjælemedicin
År for denne udgave: 2013
Første udgivelsesår: 2013
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

390,65 kr

-13%

Vejl. pris: 449,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

D. 5. juli 1990 døde sanger og tekstforfatter Jan Toftlund. Han havde gennem to årtier givet samfundets svageste en stemme med sine fantastiske tekster, men han kunne meget mere end at tale de svagestes sag. Toftlunds ærinde var på ingen måde kommercielt, og han vandt aldrig større indpas i den brede befolkning. I dag huskes han bedst for teksten til ´Syrenprinsessen´, som Kim Larsen gjorde så berømt; en tekst, som Toftlund selv havde sorteret fra.
Denne udgivelse ønsker at øge kendskabet til Toftlunds unikke evne til at registrere sin omverden og ikke mindst evnen til at videreformidle observationerne. Toftlunds poesi er blevet sammenlignet med Emil Aarestrups, og den sammenligning kan man finde rigeligt belæg for i denne bog. Den rummer et udvalg så omfattende, at selv den inderligste fan vil se sig tilfredsstillet, mens nye øjne vil måbe over kvantitet og kvalitet.
Siden Toftlunds død har hans manuskripter været gemt væk i en kuffert, og det er fundet af kufferten, som har gjort udgivelsen af denne bog mulig. Manuskripterne er affotograferet og gengivet i oprindelig størrelse, og selv om det aldrig var intentionen at publicere Toftlunds tekster i et trykt format, er denne bog nok det tætteste et forlag kan komme på at give Toftlund en stemme igen. De mere end 400 manuskripter, hvoraf mange aldrig har været udgivet før, er gengivet så autentisk, at Toftlunds indignation skinner igennem, når hans skrivemaskine har slået hul på papiret.
Vi håber, at indignationen og passionen kan inspirere nutidens udøvende kunstnere, for teksterne er om muligt mere relevante i dag, end da de blev skrevet. Ud over teksterne rummer bogens 600 sider en række portrætter af Jan Toftlund, som han blev opfattet af venner, kollegaer og familie; portrætter der også tegner et billede af Toftlunds samtid.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Jan Toftlund: Flagermussang og sjælemedicin

Jan Toftlund: Flagermussang og sjælemedicin