Jeg dør, men mindet lever Forstør
Kategorier / sektioner:

Jeg dør, men mindet lever (Bog, Hæftet)

Af: Henning Mankell

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 126
Dato for udgivelse: 27-5-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
Oversætter: Peter Nielsen
ISBN-13: 9788702027365
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Med efterskrift af Renée Toft Simonsen og Sigrid Riise. Omslagsgrafiker: Sven Reiner Johansen Omslagsgrafiker: Sven Reiner Johansen
Originaltitel: Jag dör, men minnet lever
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Svensk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

129,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

»En dag i efteråret 1988 så jeg for første gang et menneske, som var alvorligt syg af aids. Det var en ung afrikaner, som med vaklende ben steg ud af en overfyldt bus, der standsede i Kabompo, højt oppe ved Zambias nordvestlige grænse til Angola.
Drengen, som steg ud af bussen, hed Richard. Han var sytten år. Nogle dage senere var han død. Hans immunforsvar var brudt sammen.
I den tid der er gået, siden Richard døde i 1988, har aids-epidemien bredt sig til hele verden. I millionvis af mennesker er døde; millioner af andre venter på at dø.
I foråret 2003 rejste jeg til Uganda. Jeg blev der i tre uger og besøgte nogle aids-syge og deres pårørende. Jeg hørte dem fortælle om de mindebøger, de skrev til deres børn. For at børnene skulle have en forbindelse til deres fortid, når forældrene var døde.
Jeg mødte også en pige, som hed Aida og havde en mangoplante.
Det blev en rystende rejse i mange verdener. Dødens, rædslens, men også livets og overlevelsens verden.
Dette er, hvad jeg oplevede.«
- Henning Mankell.
Henning Mankell, mest kendt for sine Wallander-krimier, beretter her om sine besøg hos en række AIDS-ramte i Østafrika. Personligt, indtrængende og sobert fortæller han om de menneskelige tragedier, der gemmer sig bag det uhyrlige antal smittede og døde, som ofte efterlader sig gamle forældre og mindreårige. Mankell samarbejder med den internationale hjælpeorganisation PLAN om bogen, og alle Mankells royalties, såvel som enhver fortjeneste ved salget i det hele taget, går til PLAN´s arbejde med de såkaldte ´mindebøger´. Heri skriver - eller hjælpes til at skrive - de AIDS-ramte en slags erindringer til deres efterladte, således at de kan mindes.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Jeg dør, men mindet lever

Jeg dør, men mindet lever