Nedsat pris! Jeg mærkede suset: en biografi om Grethe Kolbe (1910-1997) den første kvindelige orkesterdirigent Forstør
Kategorier / sektioner:

Jeg mærkede suset: en biografi om Grethe Kolbe (1910-1997) den første kvindelige orkesterdirigent (Bog, Indbundet)

Af: Annie Brøndsholm

Forlag: Skytten
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 272
Dato for udgivelse: 21-11-1999
Udgivelse: 1. udgave, 1999.
ISBN-13: 9788798738800
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: fortalt til Annie Brøndsholm
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 1999
Første udgivelsesår: 1999
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

153,00 kr

-23.5%

Vejl. pris: 200,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Tusinder af danskere i den modne alder husker med glæde: "Og med denne festlige march sluttede middagskoncerten. RadioUnderholdningsOrkestret blev dirigeret af Grethe Kolbe". Som den hidtil eneste kvindelige kapelmester stod hun i spidsen for RadioUnderholdningsOrkestret i mere end 25 år.

Bogen er baseret på en række interviews med Grethe Kolbe selv, og indeholder en række billeder og indlæg, skrevet af nogle af de mange kunstnere m.fl., som hun i sit lange, spændende liv kom til at lære at kende.

Bogen er uhøjtidelig og letlæselig, og den vil være den helt rigtige gave til den generation af radiolyttere, der stemte hende ind som "Radiofavorit" og blev beriget af hendes smittende musikglæde.

Jeg mærkede suset beskriver denne kvindelige kapelmesters betingelser i det 20. århundredes musikliv.

"Der findes mange kvindelige dirigenter, men de fleste har svært ved at kile sig ind i Ún af de sidste mandsdominerede bastioner. Det erfarede dirigenten Grethe Kolbe, der i 28 år var tilknyttet Underholdningsorkesteret, som hun med entusiasme og professionalisme førte frem i første række, - en udvikling orkesteret stadig nyder godt af. Hun var pioner og noget ud over det sædvanlige og opnåede bl.a. at dirigere Det kgl. Kapel. Det var også Grethe Kolbe, der i 1960 stod for den musikalske ledelse, da DR-TV producerede Emil Reesens populære operette Farinelli. Grethe Kolbe var optimist i 1945, da hun udtalte, at der om 50 år ville være mange kvindelige dirigenter. Profetien er endnu ikke gået i opfyldelse, men forfatteren Annie Brøndsholm har med sit fine og spændende pionerarbejde igen bragt Grethe Kolbe frem i lyset. Annie Brøndsholm tegner et smukt portræt af Grethe Kolbe, hvis fortjeneste som banebryder og foregangskvinde fortjener langt større fokus. Og alle der har oplevet Ún af de mange transmissioner med Underholdningsorkesteret, vil med vemod tænke tilbage på en tid, hvor radioen var husets centrale kontakt til omverden, - +De hørte Underholdningsorkesteret, dirigeret af Grethe Kolbe....½."
- Lilo Sørensen, Aktuelt

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Jeg mærkede suset: en biografi om Grethe Kolbe (1910-1997) den første kvindelige orkesterdirigent

Jeg mærkede suset: en biografi om Grethe Kolbe (1910-1997) den første kvindelige orkesterdirigent