Jeg ville have sagt det, hvis ...: En håndbog om seksuelt krænkede børn - fortalt af livseksperter (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Huset Zornig .

Forlag: Huset Zornig
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788799693177
Udgave: 1. (16-03-2016)
Oplag: 1. (17-03-2016)
Første udgivelsesår: 2016
Indbinding: Paperback
Sideantal: 160

Status: Ikke på lager lige nu. Leveringstid 8-10 dage efter bestilling.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

„Jeg ville have sagt det, hvis ...“ er en helt central håndbog for alle voksne, som har en daglig kontakt med børn. At være udsat for seksuelle krænkelser er så flovt, ydmygende og nedværdigende, at børn naturligvis har svært ved at for- tælle andre om, hvad de udsættes for. Bogen er blandt andet talerør for livseksperter, der har oplevet overgrebene på egen krop og har bakset med, hvordan de skulle få det sagt, og bogen giver nogle letforståelige beskrivelser af de dilem- maer, som krænkede børn befinder sig i. Vigtigst af alt er bogen en opfordring til, at voksne på en indfølende og respektfuld måde skal turde „lægge svesken på disken“ overfor barnet, hvis de har en mistanke om, at der foregår seksuelle overgreb i stedet for at „gå som katten om den varme grød“. Det, man ikke spørger om, får man heller ikke svar på.
Kuno Sørensen, Psykolog & Seniorrådgiver for Børns Beskyttelse, Red Barnet
Det er en håndbog, der efterlader én rystet og vred, men også meget skærpet i forhold til at lytte til de signaler, man får, og til at stoppe seksuelle overgreb. Teksten giver et uafrysteligt indblik i, hvad seksuelle overgreb går ud på og de centrale temaer, der knytter sig hertil, f.eks. at børn udsat for seksuelle overgreb ofte lever i familier med sociale problemer, og f.eks. hvad man gør, hvis man har en vag mistanke. Vi får den sorte boks åbnet op, og hvor er det sundt og tiltrængt! Vi får skærpet iagttagelsesevnen, og vi får zoomet bredt ind på tegn og symptomer på omsorgssvigt.
Bogen formidler et samlet perspektiv på, hvordan man som fagprofessionel skal kunne arbejde i det felt, der handler om mistrivsel og seksuelle overgreb. Det er et perspektiv, man skal have med sig i bagagen, og som udstyrer én med viden om, hvad man skal være særligt opmærksom på, og hvordan man skal gå frem. Det er en dømmekraft, der gradvist skal udvikles gennem en vekselvirk- ning mellem erfaringer og evaluering. Derfor er håndbogen et must-read for fagpersoner, der arbejder med børn generelt samt udsatte børn, dvs. pædagoger, lærere, socialrådgivere, sundhedsplejersker og ditto studerende.
Tag ansvar for de signaler, du lærer at opfange – god læselyst.
Niels Christian Barkholt, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Jeg ville have sagt det, hvis ...: En håndbog om seksuelt krænkede børn - fortalt af livseksperter

Jeg ville have sagt det, hvis ...: En håndbog om seksuelt krænkede børn - fortalt af livseksperter