Nedsat pris! Johannes Sløk Forstør
Kategorier / sektioner:

Johannes Sløk (Bog, Hæftet)

Af: Hans Jørgen Thomsen

Forlag: Modtryk
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 256
Dato for udgivelse: 26-5-2004
Udgivelse: 1. udgave, 2004.
ISBN-13: 9788773948293
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2004
Første udgivelsesår: 2004
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket

231,75 kr

-22.5%

Vejl. pris: 299,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Bogen er ikke en biografi om den kendte professor i teologi og idéhistorie. Men forfatteren inddrager Sløks egne selvbiografiske notater fra Mig og Godot, ligesom han inddrager selvoplevede episoder fra sit samvær med Sløk, i det omfang det tjener den saglige fremstilling af de hovedlinjer i Sløks forfatter-skab, som nærværende bog rekonstruerer.
Monografien er helt og aldeles solidarisk med sit emne og bygger på den opfattelse, at Johannes Sløks betydning for dansk åndsliv i anden halvdel af det 20. århundrede ikke bør undervurderes. Hans indsats er parallel med kollegaen K.E. Løgstrups, og den er lige så betydningsfuld som Løgstrups.
Centralt i bogen står påvisningen af det moderne livs lidenskabelige natur. Heraf udspringer dets tragedier, men også dets komiske natur. Sløk insisterer på, at det komiske og det tragiske er lige vigtige og paralleltløbende egenskaber ved det moderne liv. Begge dele giver betydning og mening til den frigørelse "fra det, som bandt", og som Sløk ønsker at fremdrage ved den kristne forkyndelse.
Kristendom bliver således ifølge Sløk til i et opgør med tradition. Sløks moderne tydning af den kristne arv er som designet til globaliseringen. Med plads til det fremmede, men også til selvbesindelsen på egen kulturarv.
Udgivelsen er støttet af Aarhus Universitets Forskningsfond

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Johannes Sløk

Johannes Sløk