Nedsat pris! Julies hjerte: fortællingen om et transplanteret hjerte Forstør
Kategorier / sektioner:

Julies hjerte: fortællingen om et transplanteret hjerte (Bog, Hæftet)

Af: Peter Johannes Schjødt

Forlag: Frydenlund
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 158
Dato for udgivelse: 27-4-2016
Udgivelse: 1. udgave, 2016.
ISBN-13: 9788771187243
Produkt type: Bog
År for denne udgave: 2016
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Formater / udgaver

Bog
Hæftet
216,65 kr
epub
185,65 kr

216,65 kr

-13%

Vejl. pris: 249,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Mængderabat

Antal Ny stk. pris Du sparer (i forhold til vejl.)
10 214,14 kr Op til 348,60 kr
20 211,65 kr Op til 747,00 kr

Beskrivelse

En tankevækkende bog om de eksistentielle, filosofiske og etiske spørgsmål, der knytter sig til både organtransplantation og - donation med udgangspunkt i historien om Julie, der fik nyt hjerte som 33-årig.
Bogen er fortællingen om forfatterens møde med en kvinde, der i en ung alder blev ramt af hjertesvigt og udelukkende overlevede på grund af en hjertetransplantation. I dag er Julie i live, udelukkende fordi et andet menneske døde og gav sit hjerte bort.
Det er en fortælling, som fletter sig ind i de dybeste eksistentielle og etiske spørgsmål: Hvordan føles det at leve med et andet menneskes hjerte i kroppen? Hvordan er det at leve på grund af et andet menneskes død? Kan det ene menneskes tragiske død alligevel få antydning af mening, hvis andre får dets organer - og dermed muligheden for at leve videre?
Forfatteren fortæller både Julies historie og hjertets filosofiske og kulturelle historie, men han forholder sig også til de etiske dilemmaer for og imod organdonation: Skal det være en pligt at tage stilling? Eller at tilmelde sig organdonorregisteret? Er det uetisk at bede de efterladte om afdødes organer? Eller er det uetisk at lade være med at spørge, når organerne kan redde andres liv?
Kun 20 % af den danske befolkning er registreret i det nationale donorregister. Bogen sætter fokus på de dilemmaer, der er ved organdonation og -transplantation og opfordrer til langt mere debat og dialog om disse vanskelige spørgsmål.
Peter Johannes Schjødt er uddannet i filosofi og samfundsvidenskab fra Københavns Univerisitet. Han er tidligere højskolelærer og chefredaktør på DR´s P1 samt leder af Radioens Dokumentargruppe. Han har skrevet en lang række bøger.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Julies hjerte: fortællingen om et transplanteret hjerte

Julies hjerte: fortællingen om et transplanteret hjerte