Nedsat pris! Kærlighed i Klunketiden: En kavalkade om Danmark 1880-1900 Forstør
Kategorier / sektioner:

Kærlighed i Klunketiden: En kavalkade om Danmark 1880-1900 (Bog, Hæftet)

Af: Dorthe Sondrup Andersen

Forlag: Gyldendal
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 264
Dato for udgivelse: 18-5-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
ISBN-13: 9788702076769
Produkt type: Bog
Diverse ophavsangivelser: Omslagsgrafiker: Sven Reiner Johansen
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

270,50 kr

-22.5%

Vejl. pris: 349,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I Danmark var der i bogstaveligste forstand fuld damp på alle kedler i de sidste årtier før århundredskiftet, hvorfor der skulle ske noget helt specielt, før folk stoppede op og holdt vejret i et øjeblik af eftertænksomhed. Et sådant øjeblik opstod en tirsdag i hedebølgesommeren 1889, og det skyldtes ikke, at aviserne kunne meddele offentligheden, at skagensmaleren P.S. Krøyer havde giftet sig med en blændende smuk direktørdatter fra København, nej det skyldtes det meget omskrevne mord og selvmord, der skabte sensation i 1889, da den svenske grev Sparre skød sin elskede, cirkusdronningen Elvira Madigan og siden sig selv. Trods pletvise forsøg på mørklægning af sagen, fandtes der snart sagt ikke en eneste afkrog i det ganske land, som ikke sydede over af snak om Sixten Sparre og Elvira Madigan.
Man kan kalde historiske perioder for så meget, for eksempel Klunketid i Danmark, men det er svært at indkredse den eller de begivenheder, der for tidens mennesker satte et afgørende skel imellem tiden før og tiden efter. I 1880´erne var dobbeltmordet på Tåsinge en tragedie, der fik mænd og kvinder til at stoppe op og se hinanden i øjnene på en helt ny måde. Desværre turde de ikke åbne munden for at meddele hinanden deres tanker, for så ville de blive tvunget til at sige det usigelige. Det, mange af dem kom til at tænke på, kredsede nemlig i betænkelig nærhed af tidens dybeste tabu, seksuallivet, det, der under ingen omstændigheder kunne tales om. Spørgsmålet er, om de overhovedet turde tænke tanken til ende, nemlig at de manglede noget afgørende i at være lykkelige. Det var et farligt spørgsmål at stille, hvis man trods al den vundne frihed og en kæmpemæssig indsats for at realisere sit medfødte potentiale alligevel mislykkedes med sit livsprojekt, herunder også med noget så essentielt som ens seksualliv.
Med dette romantisk-tragiske udgangspunkt giver forfatteren en skildring af, hvad der foregik bag kulisserne og i mellem lagnerne i dansk åndsliv mellem slutningen af 1880´erne til ca. 1920. Det er der kommet en sjov, underholdende og oplysende historie ud af - om store og små på det danske, norske og svenske parnas - fra Drachmann til Brandes, fra Ibsen til Strindberg og Bjørnson, fra Skagensmalerne til Herman Bang, og da der - som de fleste ved - er en del af komme efter, er det bestemt ikke kedeligt.
Bogen er rigt illustreret med fotos og malerier.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kærlighed i Klunketiden: En kavalkade om Danmark 1880-1900

Kærlighed i Klunketiden: En kavalkade om Danmark 1880-1900