Nedsat pris! Kærlighed & showbusiness Forstør
Kategorier / sektioner:

Kærlighed & showbusiness (Bog, Indbundet)

Af: Charles Bukowski

Forlag: Forlaget Fahrenheit
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 48
Dato for udgivelse: 25-5-2018
Udgivelse: 1. udgave, 2018.
Oversætter: Henrik List
Illustrator: Robert Crumb
ISBN-13: 9788771761108
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: ill.
År for denne udgave: 2018
Originalsprog: Engelsk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

114,70 kr

-23.5%

Vejl. pris: 149,95 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

To ikke tidligere oversatte noveller af Charles Bukowski
− med illustrationer af Robert Crumb.
Oversat af Henrik List
"Tag din kærlighed med til mig"
Gloria er indlagt på et psykiatrisk hospital langt hjemmefra, og hendes mand Harry, der er checket ind på et motel i nærheden, kommer på besøg. Uden at dette ligefrem vækker begejstring hos Gloria, selvom stedets patroniserende overlæge mener, at hun gør store fremskridt og snart bliver rask …
"There’s No Business …"
Den afdankede komiker Manny Hyman er en Las Vegas-veteran med fast job på et andenrangs casinohotel. En aften før endnu et show banker det på døren til omklædningsrummet, hvor Manny dulmer nerverne med et ølglas fuld af vodka. Det er hotellets mangeårige booker Joe, der gerne vil have en alvorlig snak …
Efter at have fået udgivet en række digtsamlinger blev Charles Bukowski (1920-94) i slutningen af 60’erne omsider berømt og berygtet i hjembyen Los Angeles på grund af sine politisk ukorrekte “Notes of a Dirty Old Man”-klummer. Det litterære gennembrud kom i 70’erne med romaner som “Post Office” og “Factotum” om alter-egoet Hank Chinaski; en sjofel, fordrukken gammel gris med svaghed for dåseøl, unge piger, hestevæddeløb og klassisk musik.
Indtil kultforfatteren blev 50, hustlede han sig igennem med tilfældige jobs og levede mellem ludere og lommetyve i nogle af L.A.’s mest skumle kvarterer.
Bukowski er tabernes, bodegaernes og rendestenens digter, der ikke mindst i sine noveller formåede at skildre livets skyggesider med både poesi, realisme, galgenhumor og stramt sprogligt mesterskab.
I seks årtier har Robert Crumb (1943) chokeret, underholdt, pirret og udfordret fantasierne og hæmningerne i sine ofte selvbiografiske tegneserier. Crumb var frontmand i den såkaldte undergrundsbevægelse indenfor den amerikanske tegneserie i 1960’erne.
Crumbs afsky for amerikansk kultur og værdier fik ham i 1991 til at flytte til det sydlige Frankrig, hvor han siden i samarbejde med sin kone, Aline Kominsky-Crumb, har udsendt en række værker, hvor de åbent beretter om deres forhold til kunst, sex, kønspolitik, berømmelse, religion og mindreværd. Når Crumb ikke svinger pennen, spiller han banjo og mandolin i R. Crumb & His Cheap Suit Serenaders.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kærlighed & showbusiness

Kærlighed & showbusiness