Kaj Munks dramatik i teaterhistorisk optik
Dette produkt kan findes i disse kategorier og sektioner

Kaj Munks dramatik i teaterhistorisk optik (Bog, Paperback, Dansk)

Af: Marc Auchet

Forlag: Aalborg Universitetsforlag
Format: Paperback
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788771120264
Udgave: 1. (31-12-2011)
Oplag: 1. (31-12-2011)
Første udgivelsesår: 2011
Indbinding: Paperback
Sideantal: 285
Fagredaktør: Marc Auchet, Anker Gemzøe
Originalsprog: Dansk

Levering: 3 - 8 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Kaj Munks ideologiske placering har tiltrukket sig overdreven opmærksomhed på bekostning af hans litterære forfatterskab. Kaj Munks dramatik i teaterhistorisk optik sætter spotlys på Munk som dramatiker og revurderer den gængse opfattelse af hans indsats under udfoldelse af et bredt teaterhistorisk perspektiv. De teatralske forbilleder, Shakespeare, Schiller og Oehlenschläger, blev på mange måder brugt mod traditionen, og Kaj Munks inspirationskilder var flere og mere sammensatte end hidtil antaget. Dramatikeren Munk var således ikke ude af trit med sin tid, en håbløs anakronisme. Tværtimod var han overraskende moderne.
Kaj Munk Forskningscentrets samling, systematisering og digitalisering af alt tilgængeligt materiale af og om Kaj Munk har givet forskningen indsigt i det sammensatte og mangfoldige i hans virksomhed. Den udvidelse af horisonten, der følger af kendskabet til hans samlede dramatiske produktion, har også forrykket og nuanceret billedet af de kendte dramaer.
Bogen henvender sig til dansklærere og studerende på gymnasier og videregående uddannelser – samt alle med interesse for Kaj Munk og dansk dramatiks historie.

Anmeldelser (0)