Nedsat pris! Kalundborg i Verdenskrigens skygge Forstør

Kalundborg i Verdenskrigens skygge (Bog, Indbundet)

Af: Leif Sestoft

Forlag: Navicula - Kalundborg Museum
Format: Indbundet
Sprog: Dansk
Sideantal: 44
Dato for udgivelse: 2-1-2009
Udgivelse: 1. udgave, 2009.
Redaktion: Leif Sestoft, Lisbeth Pedersen
ISBN-13: 9788799159833
Produkt type: Bog
Fotograf: Leif Sestoft
Illustrationsangivelser: ill. (nogle i farver)
År for denne udgave: 2009
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Dansk
Udgave: 1
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

127,20 kr

-20.5%

Vejl. pris: 160,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

I bogen følger man en Kalundborg familie (Sestoft) fra 1939, idet vægten er lagt på den virkning krigens gang havde på livet i den lille provinsby.
Familien havde nære slægtninge i Tyskland, havde nær tilknytning til Kaj Munk og faderen deltog meget aktivt i opbygningen af modstandsbevægelsen i byen. Det dokumenteres, at historieskrivningen på det helt afgørende punkt om Radiostationens besættelse den 5. maj er fuldstændig forkert.
Museumsinspektør Lisbeth Pedersen, der tog initiativ til bogen og udgav den som en del af Kalundborg Museums årbog for 2008 udtaler:
»Bogen er en krønike om livet i Kalundborg under besættelsen fra 1939-1945. Med hovedtema i en families liv kunne den have været et kapitel i ´Matador´. Der er dog ikke tale om fiktion, men om en dokumentarisk fremstilling af krigsbegivenhederne i Kalundborg baseret på forf.´s egne erindringer, arkivalier, breve, herunder fra den tyske del af familien, inerviews, fotos og film. Blandt andet dokumenteres de virkelige forhold omkring befrielsen af Kalundborg Langbølgesender, hvis betydnings som kommunikationsanlæg for både Danmark og Tyskland skærpedes voldsomt i krigens sidste dage. Leif Sestoft føjer et nyt afsnit til den officielle historie og korrigerer misforståelsen, fejl og fortielser,- spændende læsning om en familie, en by og en krig- skrevet med personlighed.«

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kalundborg i Verdenskrigens skygge

Kalundborg i Verdenskrigens skygge