Nedsat pris! Kampen om mennesket: Forskellige menneskebilleder og deres grænsestrid
Kategorier / sektioner:

Kampen om mennesket: Forskellige menneskebilleder og deres grænsestrid (Bog, Bog, Dansk)

Af: Finn Collin

Forlag: HansReitzels
Format: Bog
Type: Bog
Sprog: Dansk
ISBN-13: 9788741272894
Udgave: 1. (04-05-2018)
Oplag: 2. (05-08-2019)
Første udgivelsesår: 2018
Indbinding: Bog
Sideantal: 440
Fagredaktør: David Budtz Pedersen, Finn Collin, Frederik Stjernfelt
Originalsprog: Dansk

Levering: 2 - 5 hverdage

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Tilføj til bogliste

Beskrivelse

Hvad er menneskets natur? Hvordan kan mennesket med den natur forholde sig til andre mennesker?  Og hvordan skal vi derfra forestille os samfundet indrettet?

Bag enhver politisk kamp ligger der en forestilling om dette. Disse forestillinger er ganske mange og ganske forskellige, og de trækker på lige så forskellige videnskaber og idealer for, hvad et menneske bør være.

Fælles for disse ”menneskebilleder” er, at de alle udsiger at være universelle, altså gælder for alle mennesker. Men det betyder ikke, at de deles af alle mennesker. Tværtimod. Det betyder, at de indgår i en kamp om at videregive netop deres forståelse til flest muligt.

Kampen om mennesket gennemgår otte forskellige menneskebilleder, som i dag kæmper denne kamp om forståelse: Homo economicus (det økonomiske menneske), Homo socius (det kulturbærende menneske), Homo nationalise (mennesket i det nationale fællesskab), Homo faber (det redskabsbrugende menneske), Homo sapiens (det biologiske menneske), Homo humanitatis (det universelle subjekt), Homo deus (det post-evolutionære menneske) og Homo emotionalis (det følende menneske).

I bogens anden del kortlægges, hvordan de forskellige menneskebilleder bliver omsat og brugt i den offentlige debat til at kæmpe kampen om mennesket. Her er det en pointe, at alle menneskebillederne er gyldige, men i virkeligheden har hver deres grænser for, hvad de kan levere forståelse om. Bogen afsluttes med perspektiver for menneskebillederne i lyset af deres gyldighed og grænser.

På Vidensfestivalen 2019 talte Esther Oluffa Pedersen med Finn Collin og David Budtz Pedersen om deres bog "Kampen om mennesket"

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kampen om mennesket: Forskellige menneskebilleder og deres grænsestrid

Kampen om mennesket: Forskellige menneskebilleder og deres grænsestrid