Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Kampens skønhed og gru (Bog, Hæftet)

Af: Peter Englund

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 627
Dato for udgivelse: 25-11-2010
Udgivelse: 2. udgave, 2010.
Oversætter: Claus Bratt Østergaard
ISBN-13: 9788779734517
Produkt type: Bog
Originaltitel: Stridens skönhet och sorg
År for denne udgave: 2010
Første udgivelsesår: 2009
Originalsprog: Svensk
Udgave: 2
Oplag: 1

2 - 5 hverdage

Levering inden jul: OK

135,65 kr

-22.5%

Vejl. pris: 175,00 kr

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Den svenske historiker Peter Englunds mageløse bog er ikke nogen almindelig eller konventionel historiebog, hvor begivenhederne skildres oppefra og hvor alt samles i en alt overskuende fortælling. I denne bog føres historien tilbage til dens mindste, atomare bestanddele: det enkelte menneske og dets oplevelser.
Kampens skønhed og gru lader læseren følge 19 virkelige men nu ukendte mennesker, bl.a. en australsk kvinde som kørte lastbil for den serbiske hær, en italiensk soldat som havnede på sindssygehospital, en fransk embedsmand som aldrig så fronten, en tysk skolepige som voksede op med krigen i øst, en sydamerikansk eventyrer som kæmpede som frivillige i den tyrkiske hær, en belgisk kamppilot, en tysk infanterist, en russisk sygeplejerske, en amerikansk feltkirurg og en ungarsk kavalerist.
Disse mennesker oplevede krigen forskellige steder og på forskellig måde, men de forenes af at de alle befandt sig langt nede i hierarkierne og fordi krigen ændrede livet for dem alle. Bogen bygger på materiale som de har efterladt sig: breve, dagbøger, memoirer. Hvert eneste af de i alt 212 kortekapitler bygger på hvad disse mennesker hver især så, tænkte eller gjorde en bestemt dag, begyndende i august 1914 og til slutningen i november 1918.

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kampens skønhed og gru

Kampens skønhed og gru