Nedsat pris! Forstør
Kategorier / sektioner:

Kapitalen.com: myten om det postindustrielle paradis (Bog, Hæftet)

Af: Mikael Nyberg

Forlag: Tiderne Skifter
Format: Hæftet
Sprog: Dansk
Sideantal: 503
Dato for udgivelse: 24-11-2005
Udgivelse: 1. udgave, 2005.
Oversætter: Dino Knudsen
Illustrator: Robert Nyberg
ISBN-13: 9788779731202
Produkt type: Bog
Illustrationsangivelser: Ill.
Originaltitel: Kapitalet.se
År for denne udgave: 2005
Første udgivelsesår: 2005
Originalsprog: Svensk
Udgave: 1
Oplag: 2

Mangler pt.

Levering inden jul: Kan ikke garanteres

230,95 kr

-22.5%

Vejl. pris: 298,00 kr

Produktet kan ikke bestilles.

Når du handler på WilliamDam.dk, betaler du den pris du ser.

  • Ingen gebyrer
  • Ingen abonnementer
  • Ingen bindingsperioder

Beskrivelse

Mikael Nyberg er svensk freelance-journalist og forfatter. Har i mange år skrevet debatartikler og reportager i førende svenske aviser og tidsskrifter. I 1998 udgav han en bog om industrivirksomheder og miljø: Det gröna kapitalet.

I sin nye bog kapitalen.com giver han en radikalt anderledes analyse af globaliseringen og dens indvirkning på de skandinaviske samfund end den gængse. Nyberg argumenterer for at det såkaldte ´postindustrielle paradis´ er en myte. Der foregår ikke nogen afvikling af industrisamfundet i retning af mere service- og informationssamfund (sådan som mange tror), men tværtimod en forceret kapitalistisk industrialisering: Samlebåndene er ikke afskaffet eller på vej væk. De kører tværtimod hurtigere end nogensinde før og omfatter nye dele af økonomien. Selv sociale serviceydelser som hospitalsvæsen, daginstitutioner og ældreforsorg - ja såmænd også vidensproduktionen - industrialiseres.
I computerstyrede virksomheder sidder operatører på rad og række som i Henry Fords fabrikker. Og i samfundets top samles svimlende rigdomme.

Men Mikael Nyberg har ikke blot skrevet en vigtig samtidskritisk debatbog, som det har vist sig i Sverige, hvor bogen er solgt i mere end 13.000 eksemplarer. Den er også en spændende mentalhistorisk analyse af de ideer, som har akkompagneret det skifte, som Nyberg argumenterer for har fundet sted siden 1950´ernes og -60´ernes tro på velfærdskapitalismen og den sociale ingeniørkunsts underværker til vore dages forgudelse af markedet.

»kapitalen.com er den nye arbejdsdelings Guddommelige Komedie - en rejse fra det ny-effektiviserede fabriksgulvs-inferno til de transatlantiske, solbeskinnede direktørkontorer.«
- Dagens Nyheter.

»Den svenske forfatter Mikael Nyberg har skrevet en meget informativ bog...Vi kan blive meget klogere, hvis vi læser Mikael Nybergs skånselsløse gennemgang af ´Det postindustrielle samfund´, hvor selv ´den fri forskning´ er blevet til målrettet samlebåndsarbejde... Kom på omdrejningshøjde med dine politikere og forstå, hvad der gemmer sig bag de formildende omskrivninger af de hårde kendsgerninger. Læs kapitalen.com!«
- Helsingør Dagblad

Anmeldelser fra kunder

Skriv en anmeldelse

Kapitalen.com: myten om det postindustrielle paradis

Kapitalen.com: myten om det postindustrielle paradis